Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 27. 12:06

Április végén várható az Európai Bizottság állásfoglalása az Oracle-PeopleSoft ügylettel kapcsolatban

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy április 21-én hirdeti ki az Oracle és a PeopleSoft esetleges összeolvadásával kapcsolatos versenyjogi állásfoglalását.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy április 21-én hirdeti ki az Oracle és a PeopleSoft esetleges összeolvadásával kapcsolatos versenyjogi állásfoglalását.

Az EB tavaly novemberben kezdeményezte az ügylet vizsgálatát. Az április végéig tartó procedúra célja annak kiderítése, vajon a két vállalat egyesülése esetén hogyan változna a verseny az üzleti szoftverek piacán, ugyanis amennyiben az Oracle felvásárolja a PeopleSoftot, egyes piaci szegmensekben csupán két szoftverszállító marad: az Oracle és az SAP.

Amint az ismert, az Oracle június elején készpénzes felvásárlási ajánlatott tett a PeopleSoft részvényeire. A PeopleSoft időközben 1,7 milliárd dollárért felvásárolta a J.D. Edwardsot, az Oracle pedig megemelte ajánlatát, jelenleg a PeopleSoft részvényeiért mintegy 7,3 milliárd dollár készpénzt kellene fizetnie a cégnek. Noha a vállalat a PeopleSoft-papíroknak eddig csak mintegy 10 százalékát szerezte meg, a cégvezetők többször is úgy nyilatkoztak, hogy eltökéltek az akvizíció mellett és a siker csak idő kérdése.

Az ügylet körülményeit és piaci hatásait az amerikai hatóságok is vizsgálják. Az Oracle vezetői korábban úgy nyilatkoztak, hogy az amerikai Igazságügyi Minisztérium várhatóan még 2003-ban meghozza döntését, a legújabb hírek szerint azonban februárnál előbb erre kevés esély van. Az Európai Bizottság közleménye szerint a vizsgálat során együttműködik az amerikai hatóságokkal.

"Már korábban is azon az állásponton voltunk, hogy kétfázisú vizsgálat fog indulni, ezért egyáltalán nem lepődtünk meg az Európai Bizottság döntésén. Szorosan együttműködünk az EB-vel a folyamat során" -- mondta Jim Finn, az Oracle szóvivője. "Hosszú távú terveink vannak és továbbra is elkötelezettek vagyunk a PeopleSoft sikeres felvásárlása mellett."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról