Szerző: roberto

2003. december 29. 14:32

UHU Linux 1.1, harmadik előzetes

December 24-én megjelent a magyar összeállítású

December 24-én megjelent a magyar összeállítású UHU Linux disztribúció 1.1-es verziójának harmadik kiadásra jelölt, Xmas kódnevű változata. A legutóbbi nyilvános tesztváltozat óta újabb apróbb javítások kerültek a rendszerbe, például egyes BIOS-hibás számítógépeket megfelelően kezelő kernelpatchek, de frissültek az OS hardverfelismerő rutinjai, apróbb változtatások történtek az ADSL-kapcsolatok kezelésében is, javult a hajlékonylemezek automatikus mountolása, változások történtek a KDE alatti hangkezelésben, számtalan hibajavítás történt grafikus felületről történő rendszerbeállítást szolgáló UHU Vezérlőpultban és magában a telepítőben is, továbbá a legfrissebb nyílt forráskódú szóellenőrző program, a hunspell közvetlenül karácsony előtt kiadott verziója is bekerült a készülő 1.1-es kiadásba.

A rendszer új tesztváltozata szokás szerint az ftp.uhulinux.hu címről tölthető le, közvetlenül CD-re írható ISO lenyomat formájában. Az OS a 2.4.23-as kernelre és a 2.3.2-es GNU C könyvtárra épül, a grafikus alaprendszer az XFree86 4.3-as verziója, amelyhez többféle munkakörnyezetet is választhatunk, köztük az alapértelmezett GNOME 2.4.0-t vagy a KDE 3.1.4-es kiadását, olyan felhasználói programokkal, mint az OpenOffice 1.1 irodai csomag, az Adobe Acrobat Reader 5.0.8, a JDictionary 1.8 szótárprogram, a Mozilla 1.5 internetes programcsomag, vagy az MPlayer filmlejátszó. A fejlesztők minden további hibajelentést szívesen fogadnak a dev@uhulinux.hu levelezőlistán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról