Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 22. 09:29:21

Jelentősen emelkedő negyedéves eredményekről számolt be az ATI Technologies

Az ATI Technologies pénteken tette közzé november 30-án véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat jelentősen emelkedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Az ATI Technologies pénteken tette közzé november 30-án véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat jelentősen emelkedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Az ATI első negyedéves forgalma a megelőző negyedévhez képest 23 százalékkal, a tavalyi év azonos időszakához képest 40 százalékkal 469,7 millió dollárra emelkedett. A vállalat állítása szerint a növekedés hátterében elsősorban az intergrált grafikus magot tartalmazó chipkészletek, valamint a multimédiás processzorok iránti kereslet emelkedése áll.

A cég nettó nyeresége 47,4 millió dollár, azaz részvényenként 19 cent volt. A Reuters Research által megkérdezett szakértők 457 millió dollár bevétel mellett részvényenként 18 cent profitot vártak. Egy évvel korábban az ATI nettó eredménye 7,3 millió dollárt, azaz részvényenként 3 centet tett ki, a megelőző negyedévet a vállalat 22,2 millió dolláros, azaz részvényenként 9 centes profittal zárta.

Az ATI előrejelzése szerint a jelenleg is tartó második negyedévben a PC-forgalom fellendülése miatt a bevétel 430-470 millió dollár között alakul majd. A Wall Street elemzői átlagosan 423,9 millió dolláros forgalomra számítottak. A cég bejelentette, hogy már szállítja PCI Express csatolófelületet támogató chipjeinek mintadarabjait a kártyagyártók számára.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 14:01

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.