:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 15. 18:18

Szélessávú internet a Novotel szálloda vendégszobáiban

[Lenhardt & Weichinger] Az ACCOR Rt. új szolgáltatásának köszönhetően a budapesti Novotel Congress vendégei nagysebességű internet elérést használhatnak közvetlenül a szállodaszobájukban.

[Lenhardt & Weichinger] Az ACCOR Rt. új szolgáltatásának köszönhetően a budapesti Novotel Congress vendégei nagysebességű internet elérést használhatnak közvetlenül a szállodaszobájukban.

A megoldás technikai különlegessége abban rejlik, hogy a hálózati elérés nem adatkábelen, hanem a meglévő telefonkábelen keresztül történik. Az ehhez szükséges technológiai hátteret a Cisco Systems LRE (Long Reach Ethernet) megoldása adja, mely nem igényli a megszokott UTP kábelezést, és nagyobb távolságon is képes működni. A Long Reach Ethernet technológia olyan épületekben, létesítményekben is lehetővé teszi a szélessávú hálózati hozzáférést, ahol csak telefonkábelek állnak rendelkezésre. Így elkerülhető a költséges, átépítésekkel is járó újrakábelezés, amely műemlék épületeknél különösen nehézkes.

A szálloda mindenekelőtt üzleti ügyfeleinek ajánlja a szolgáltatást, amelyet természetesen bárki igénybe vehet. A szolgáltatás jelenleg internet elérést biztosít, mely fix összegű, nem függ a forgalomtól. A szállodákban eddig működő dial-up–os internet hozzáféréssel szemben ez a megoldás szélessávú elérést biztosít a szálloda vendégeinek.

Az ACCOR Rt-nél meglévő magas szintű technikai tudás mellett az alkalmazott megoldás kialakításában a MINOR Rendszerház mérnökei nyújtottak segítséget. Az ACCOR a szolgáltatás sikerétől függően további szállodákban is tervezi az internet-elérés biztosítását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.