:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 9. 16:43

Több memória kerül a Sony hordozható konzoljába

Könnyen megeshet, hogy a Sony Computer Entertainment a fejlesztőkre hallgatva megváltoztatja a PlayStation Portable konzol végleges specifikációit és megnöveli a készülékbe szerelt memória méretét.

Könnyen megeshet, hogy a Sony Computer Entertainment a fejlesztőkre hallgatva megváltoztatja a PlayStation Portable konzol végleges specifikációit és megnöveli a készülékbe szerelt memória méretét.

A játékfejlesztő stúdiók munkatársai úgy vélik, a PSP rendkívül versenyképes konzol nagyszerű számítási teljesítménnyel, azonban az eredeti tervekben szereplő 8 Mbyte memória komoly fejfájást okoz a fejlesztőknek. Most úgy tűnik, a Sony -- hallgatva a visszajelzésekre -- megnöveli a memória méretét, noha egyelőre erről hivatalos információ nem áll rendelkezésre.

"A PSP képességei meghaladják a várakozásainkat, azonban a memória mérete problémákat okoz, már a fejlesztés eme korai szakaszában is" -- mondta egy japán stúdió munkatársa. "Ha nem növelik meg a méretét, megtaláljuk a megoldást, például folyamatosan töltjük az adatokat a lemezről. Mindig vannak más utak, de lényegesen egyszerűbb lenne a dolgunk, ha még lenne pár megabyte memória a gépben."

A Sony egyelőre nem szállította le a PlayStation Portable fejlesztőkészleteket, ez akár annak a jele is lehet, hogy a vállalat meg fogja változtatni a specifikációkat. A stúdiók jelenleg PC-s környezetben dolgoznak, de a japán cégnek hamarosan elő kell rukkolni a végleges specifikációkkal és a fejlesztési hardverekkel, hiszen az ígéretek szerint a májusi E3 rendezvényen már ki lesz állítva a PSP és az első játékok előzetesei is megtekinthetők lesznek.

A hordozható konzol lelke két darab 32 bites MIPS R4000 processzor lesz, amelyek órajele 333 MHz, a beépített memória mérete legalább 8 Mbyte.A készülékben beépített Wi-Fi vezérlő, infravörös port, valamint USB2.0 csatlakozó is helyet kap. Amint arról már beszámoltunk, a PSP nem csak játékok futtatására lesz alkalmas, hanem videók és zenék lejátszására is. Ezek élvezetéhez 7.1 csatornás hangvezérlőt épít a készülékbe a Sony, a videók megtekintéséhez pedig 16:9 képarányú, 480 x 272 pixeles felbontású háttérvilágításos TFT LCD kijelző áll majd a felhasználók rendelkezésére.

a címlapról