Szerző: roberto

2003. december 5. 10:16

Red Flag Linuxszal telepített szervereket dobott piacra a Dell Kínában

[CNET] A Dell kínai terjeszkedésének

[CNET] A Dell kínai terjeszkedésének részeként Red Flag Linux operációs rendszerrel dobott piacra szervereket az ázsiai országban. A Red Flag Software linuxos kínálatában egyébként nem csak szerverekbe szánt OS található, a cég desktop megoldásokat és fogyasztói elektronikai eszközökbe szánt rendszereket is kínál. A Red Flag mögött erős állami támogatás áll: a kínai Információs Ipar Minisztériumának egyik cége, a CCIDNET nevű kockázatitőke-befektető vállalat a Red Flag Software második legnagyobb részvényese a Kínai Tudományos Akadémia után. A szoftvercég elnök-vezérigazgatója, Liu Bo egyébként korábban a Microsoft pekingi irodájának vezetője volt.

A nagyobb szervergyártók és szoftvercégek a Red Flagen keresztül igyekeznek jobb pozícióba kerülni a kínai piacon, szeptemberben a HP írt alá a vállalattal megállapodást, az IBM és az Oracle pedig az adatbázis-kezelő rendszereiket kínálják a Red Flag Linuxhoz. A Dell tegnap jelentette be, hogy a Red Flag Linux novemberben megkapta a megfelelő tanúsítványokat, így már el is kezdték bizonyos PowerEdge szerverek Red Flag Linuxsszal való szállítását.

"A Dell a Unix-alternatívákat kereső vásárlók igényeinek kielégítése érdekében jelentős mérnöki és fejlesztői erőforrásokat áldozott a Linuxra. A jövőben pártfogoljuk a Linux használatát a nagyteljesítményű fürtökhöz, illetve az Oracle adatbázis-kezelési megoldásaihoz" -- kommentálta a hírt Piau Phang Foo, a Dell China elnöke. Bár a közvetlen értékesítés fogalma még mindig idegen Kínától, a Dell az egyik legnagyobb multinacionális PC-gyártó az országban, a cég adatai szerint közvetlenül a Lenovo (korábban Legend) mögött állnak az eladások tekintetében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról