Szerző: Ady Krisztián

2003. december 3. 15:51

Bélyeg méretű merevlemezt tartalmaz a Philips audiolejátszója

A Philips bejelentette, hogy 2004 januárjában dobja piacra rendkívül kisméretű, apró merevlemezt tartalmazó audiolejátszóját. A Philips HDD060 Jukebox a Cornice által fejlesztett és gyártott 1,5 GB-os, alig bélyegnyi méretű merevlemezét használja, így csupán 95 grammot nyom.

A Philips bejelentette, hogy 2004 januárjában dobja piacra rendkívül kisméretű, apró merevlemezt tartalmazó audiolejátszóját. A Philips "HDD060" Jukebox a Cornice által fejlesztett és gyártott 1,5 GB-os, alig bélyegnyi méretű merevlemezét használja, így csupán 95 grammot nyom.

Az aprócska merevlemez minden sallangot nélkülöző konstrukció, kifejezetten hordozható készülékekhez fejlesztették ki. A meghajtó nem rendelkezik saját memóriával, az adatok cache-elésére az eszköz saját memóriája szolgál. A Storage Element nem is cserélhető, egyszerűen a készülékek alaplapjára kell forrasztani. Az adatcsere USB felületen történik.

A Philips készüléke MP3 és WMA kódolású hanganyagok lejátszására képes. A "SuperScroll" navigációs rendszer a készülék oldalán található gombokra bízza a számok és funkciók kiválasztását. Sajnos a zenei állományok továbbítására csak USB 1.1-es felület áll rendelkezésre, így a 1,5 GB-os háttértároló feltöltése eltarthat egy darabig.

A Philips jukeboxa körülbelül 10 órán át működhet egyetlen felötéssel, s a konkurens modellekhez hasonlóan ez a lejátszó is használható diktafonként. A Philips HDD060 merevlemezes audiolejátszó körülbelül 280 eurós áron kerül a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról