:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 28. 10:30

Nyereséges az Index.hu Rt.

Az előzetes adatok szerint 80 millió forint körüli nyereséggel zárja a 2003-as évet az Index.hu. A vállalat EBITDA-szinten 2003 áprilisa óta -- augusztus kivételével -- folyamatosan a pozitív tartományban teljesít.

Az előzetes adatok szerint 80 millió forint körüli nyereséggel zárja a 2003-as évet az Index.hu. A vállalat EBITDA-szinten 2003 áprilisa óta -- augusztus kivételével -- folyamatosan a pozitív tartományban teljesít.

Az internetes portál olvasottságának növekedése és az on-line hirdetési piac általánosan javuló megítélése együttesen kedvező környezetet teremtettek ahhoz, hogy az Index jóval a piaci átlag feletti üzleti teljesítményt nyújtson -- áll a kiadott közleményben. Az Index gyakorlatilag egy éve változatlan költségszinten működik.

Az Index portált, valamint a Totalcar és a Velvet on-line magazinokat működtető médiacég várható éves nettó készpénzes médiaértékesítési bevétele 450-460 millió forint lesz, ami 55 százalékkal magasabb a tavayinál. A közlemény szerint pályázati forrásokból az Index további mintegy 40 millió forint készpénzbevételt könyvelhet el 2003-ban.

Az Index fejlődésének legfontosabb hajtóereje 2003 első félévben az egy megrendelésre jutó hirdetési összeg növekedése, míg a második félévben a kampányok számának radikális emelkedése volt. A megrendelések száma az utóbbi öt hónap mindegyikében közel kétszerese volt a tavalyi év azonos időszakában elért szintnek.

Miközben az online médiafogyasztás töretlenül nő, a várakozások szerint 2003-ban az internetes hirdetési piac áttöri a 2 százalékos lélektani küszöböt a teljes reklámköltésen belül. Ez abból is adódik, hogy az on-line reklámköltéseket már egyre kevésbé tervezik maradékelven.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.