Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 27. 12:27

Iránymutató honlap a biztonságos informatikáért

Biztostű néven oktató tananyag található az interneten, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.

[HWSW] Biztostű néven oktató tananyag található az interneten, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.

A weboldal önmeghatározása szerint olyan biztonsági szemlélet kialakítását segítő, időtálló tananyag összeállítása volt a cél, amely a jelenleg elérhető hasonló tartalmú oldalaktól eltérően kevésbé a termékfüggő konkrétumokra, hanem sokkal inkább a szemléletformálásra, a biztonsági látásmód kialakítására, ökölszabályok felismerésére és rögzítésére valamint ennek eredményeként a tudatosság, a biztonságérzet és a bizalom megerősítésére koncentrál.

Az oldal az egyetemi szintű szöveges anyagokon túl multimédiás tananyaggal és játékokkal is igyekszik továbbadni a biztonságos informatika szemléletét. Ritkaságszámba megy, de a honlap készítői igyekeztek a vakok számára is kezelhető felületet kialakítani.

A Biztostű a www.biztostu.hu címen érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról