HWSW

Hangszóróként használható touchpadet fejlesztett ki a Synaptics Incorporated

A Synaptics Incorporated bemutatta legújabb notebookgyártók számára fejlesztett termékét, a SpeakerPad touchpadet. A különleges egérvezérlő eszköz szükségtelenné teszi a hangszórók beépítését, ugyanis a vállalat egy flat-panel hangszórót épített a szinte minden notebookon megtalálható, érintéssel működő touchpadbe.

A Synaptics Incorporated [1] bemutatta legújabb notebookgyártók számára fejlesztett termékét, a SpeakerPad touchpadet. A különleges egérvezérlő eszköz szükségtelenné teszi a hangszórók beépítését, ugyanis a vállalat egy flat-panel hangszórót épített a szinte minden notebookon megtalálható, érintéssel működő touchpadbe.

"Egyetlen modul segítségével, mely egy érintőpadet és egy hangszórót egyesít magában jelentős helyet takaríthatunk meg, mely rendkívül fontos napjaink legkönnyebb, legkisebb notebookjainál." -- mondta Don Kirby, a Synaptics vezérigazgatója. "Ráadásul egyetlen modult egyszerűbb integrálni, beépíteni, s a fejlesztőknek csupán egyetlen vállalattal kell együttműködniük."

A Synaptics által fejlesztett SpeakerPad mindkét feladatot megfelelően elláthatja, bár természetesen nem veszi fel a versenyt az újabb készülékekbe épített speciális hangszórórendszerekkel, Harman Kardon és JBL megoldásokkal. A SpeakerPad kifejlesztésénél az angol NXT vállalat SurfaceSound flatpanel technológiáját használták.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.synaptics.com
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/23698/hangszorokent-hasznalhato-touchpadet-fejlesztett-ki-a-synaptics-incorporated.html
Író: Ady Krisztián ()
Dátum: 2003. november 20. 17:59
Rovat: digitális otthon