Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 17. 15:02

Netért remények az új Hírközlési Törvény kapcsán

Az új, Elektronikus Hírközlési Törvény kapcsán kiadott közlemények sorát gyarapította a Netért is: az érdekvédelmi egyesület nyílt levélben hívta fel a képviselők figyelmét, hogy milyen törvényre várnak a felhasználók.

[HWSW] Az új, Elektronikus Hírközlési Törvény kapcsán kiadott közlemények sorát gyarapította a Netért is: az érdekvédelmi egyesület nyílt levélben hívta fel a képviselők figyelmét, hogy milyen törvényre várnak a felhasználók.

A Netért Egyesület hét pontban vázolta elképzeléseit a törvény remélt hatásairól. Ezek között szerepel az eurokonform verseny megalapozásának, az átalánydíjas internet-hozzáférés kötelező biztosításának, az ingyenes internetszolgáltatás fennmaradásának és az előfizetők jövőbeli erőteljesebb érdekvédelmének reménye is. A Netért nyílt levelében felszólítja a parlamenti képviselőket: szavazataikkal csak olyan törvénytervezetet támogassanak, mely maradéktalanul megfelel az előfizetők érdekeinek.

Korábban az Internetszolgáltatók egyesülete bírálta a törvénytervezetet, nem utolsó sorban a minisztériummal megszakadt párbeszéd miatt, majd az alternatív távközlési szolgáltatók egyesülete is a nyilvánossághoz fordult, ezt követően az ingyenes internetszolgáltatók fejezték ki aggodalmaikat a készülő törvény versenykorlátokat bontó hatásával kapcsolatban.

A törvénytervezethez kapcsolódó módosító javaslatokról ma, míg a végső tervezetről november 24-én szavaz az országgyűlés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról