Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 14. 14:21

Európai víruskutató központot létesít a Kaspersky Labs

A Kaspersky Labs nemzetközi adatbiztonsági fejlesztő cég európai számítógépvírus-kutató központot létesít Párizsban, amelyet Marc Blanchard, az ismert európai vírusszakértő fog vezetni.

A Kaspersky Labs nemzetközi adatbiztonsági fejlesztő cég európai számítógépvírus-kutató központot létesít Párizsban, amelyet Marc Blanchard, az ismert európai vírusszakértő fog vezetni.

Európa kulcsfontosságú régióvá vált a Kaspersky Labs számára, a régió forgalma 30 százalékát jelenti a Kaspersky Labs értékesítésének. "Ügyfeleink nagy száma miatt jobban kell reagálnunk az új fenyegetésekre. Egy ilyen központ segítségével a cég növelheti reagálási sebességét, és védelmi eszközöket készíthet a helyi támadások ellen" -- mondta Natalya Kaspersky, a Kaspersky Labs vezérigazgatója.

Az új központ részt vesz az európai vírushelyzet valós idejű megfigyelésében, és közös technológiai kutatásokat folytat a Moszkvában, Oroszországban működő Kaspersky Labs Global Virus Research Centre kutatóközponttal. A hangsúlyt az új vírusokra adott válaszidő csökkentésére és az európai ügyfelek proaktív információellátására, valamint magas színvonalú technikai támogatására helyezik. Ez helyi és globális szinten is egyaránt hatékonyabb fenyegetés-elhárítást eredményez.

A Kaspersky Labs örömmel fogadja Marc Blanchard-t, aki az új Kaspersky Labs European Virus Research Centre kutatóközpont vezetője lesz. A központ vezetésével kapcsolatos teendői mellett Marc műszaki támogatási hálózatot épít ki Franciaországban. Marc Blanchard a világ egyik legelismertebb vírusszakértője. Karrierje az informatikai fenyegetések elemzésének területén 1986-ban kezdődött, amikor kifejlesztette saját technológiáját a káros programok ellen. 1991-ben Marc vezette a Central Point Software számítógépvírusokkal foglalkozó kutatócsoportját, majd a cég európai kutatórészlegét.

1996-ban Blanchard csatlakozott a Trend Microhoz, ahol a Francia Számítógépvírus-kutató Központ létrehozásában vezető szerepet töltött be. Ezután ismét az európai víruskutatást vezette. Mindeközben folytatta intenzív oktatókarrierjét, a vírusvédelmi specialisták egy teljes generációjának képzését és minősítését segítette. Marc cikkek és kutatások sorát publikálta, amelyek közül sokat a víruselemzők képzésére használnak mind a mai napig.

"A Kaspersky Labs szakértői és jómagam nagyjából ugyanakkor kezdtük küzdelmünket az informatikai fenyegetések ellen. Örömmel tölt el, hogy lehetőséget kaptam a közös munkára azokkal a szakértőkkel, akiket már régóta tisztelek forradalmi fejlesztéseikért a vírusírók elleni harc területén" -- jegyezte meg Marc Blanchard, a Kaspersky Labs European Virus Research Centre újonnan kinevezett vezetője. "Biztos vagyok benne, hogy közös munkánk gyümölcsöző lesz, és ügyfeleink élvezni fogják egyesített szakértelmünk előnyeit."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról