:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 10. 13:51

Hatalmas fényerővel rendelkezik a Canon legújabb multimédás projektora

A Canon bemutatta a multimédiás kivetítők zászlóshajójának szánt új

A Canon bemutatta a multimédiás kivetítők zászlóshajójának szánt új modelljét, az LV-7555 jelű projektort. Az új készülék 4600 ANSI lumenes fényerejével és cserélhető objektíves kialakításával kategóriájában vezető helyet foglal el, ideális választás lehet a nagyobb helyiségekben megtartott bemutatókhoz.

Bármilyen méretű teremről legyen szó, a cserélhető objektívek minden esetben tökéletesen élvezhető képet biztosítanak. A továbbfejlesztett csatlakoztatási felületek lehetővé teszik, hogy a vetítő gyakorlatilag bármilyen multimédiás rendszerhez vagy eszközhöz illeszthető, a külön beszerezhető szett pedig a hálózati kapcsolatot is garantálja. Az új, progresszív letapogatást segítő áramkörök az LV-7555 elődjéhez képest (LV-7545) magasabb képminőséget biztosítanak.

"A Canon célja az volt, hogy a precíziós optikai elemek egyedi kombinációját és a félvezetőgyártásban szerzett tapasztalatát ötvözve egyedülálló minőségű képet és igen rugalmas kezelhetőséget biztosítson. Az LV-7555 olyan minőségi szintet képvisel, amelyhez viszonyítani fogják a jövő minden egyéb más vetítőinek teljesítményét" -- mondta Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója.

Azokban a helyzetekben, amikor a terem megvilágításának kikapcsolására nincs mód, azonban a fényviszonyokhoz mérten nagyobb fényerőre van szükség, a Canon Turbo Bright System rendszere képes a fényerőt 4000 ANSI lumenről 4600-ra növelni. Ez tisztán olvasható és élvezhető képet eredményez, még igen világos termekben is. A képminőséget tovább fokozza, hogy a vetítő valós XGA felbontása mellett 900:1 arányú kontrasztot biztosít.

Gyengén megvilágított vagy elsötétített szobákban gyakran előfordul, hogy azok a felületek, amelyeknek a vetített képen szurokfeketének kellene lenniük, világosszürke árnyalatot kapnak, ha a lámpa túl fényes. Az "Auto Image Mode" üzemmód a környező fényviszonyok mérésével és a lámpa fénykibocsátásának hozzáigazításával automatikusan ellensúlyozza ezt a hatást, ennek eredménye az automatikusan kiegyensúlyozott fényesség még változó körülmények között is.

A vetítőhöz négyféle objektív kapható, amelyekkel bármilyen tér- és fényviszonyok mellett hibátlan látvány garantálható. Ezek közé tartozik az ultra nagy fókusszal ellátott zoom objektív, a nagy fókusszal ellátott zoom objektív, az ultra nagy látószögű és a nagy látószögű objektív, melyek a bajonettzár alapú rögzítő-szerkezetüknek köszönhetően igen könnyen cserélhetőek.

A legújabb áramkörök alkalmazása minimálisra csökkentette a képremegést, az átlós vonalak, feliratok pedig még tisztábban kivehetők mivel a váltott soros képjeleket a készülék progresszív jelekké alakítja át. Míg a váltott soros elvet alkalmazó rendszer két mező "összeolvasztásából" állít elő egy képet, addig az LV-7555 a teljes képet felülről-lefelé soronként rajzolja meg. Az LV-7555 igen magas pontossággal képes vetíteni a High Definition (HD, 1080i) jeleket is, mely jelet lehetetlen azon vetítőknek kezelni, amelyek hagyományos IP konverziót alkalmaznak.

Az adatvetítést állíthatjuk normálra, nagykontrasztúra (így a grafikonok és a fényképek élesebbek) és egyénire. A videóvetítés beállítása lehet normál, mozi (filmnézéshez elsötétített szobában) és egyéni. Egyéni üzemmódban mind az adat-, mind a videóvetítéshez egy egész sor beállítást végezhetünk el, hogy a képet szükség esetén az adott helyzetnek megfelelőre igazíthassuk.

A MultiScan üzemmódban a rendszer automatikusan kiválasztja a videó és számítógépes jelnek megfelelő legoptimálisabb beállításokat. A vetítőbe beépítették a SCART-felületet is, amely lehetővé teszi a DVD-lejátszók és egyéb eszközök csatlakoztatását.

A szöveg vetítésénél tapasztalható remegést, elkenődött vonalakat, "szellemképes látványt" és színezési problémákat a (HDCP-vel is kompatibilis) DVI-I csatlakoztatás szünteti meg, amely a teljesen digitális, konvertálás nélküli kapcsolatról gondoskodik. Nagyfelbontású DVD- és HDTV-vetítéshez komponens videójel-alapú csatlakoztatás is rendelkezésre áll.

Az új csendes üzemmódnál az alacsony zajszint elsőbbséget élvez a fényerővel szemben. A lámpa fénykibocsátásának korlátozásával lehetővé teszi a ventillátorzaj 35 dB-re csökkentését, így kivételesen halk lehet a készülék működtetése.

A vetítő a mennyezetre is felszerelhető, vagy akár a vászon hátoldalára is képes vetíteni a fordított képletapogatási funkciónak köszönhetően.

Az LV-7555 modell úgy is beállítható, hogy egy tetszőlegesen kiválasztott vállalati emblémát (logót) vetítsen bekapcsoláskor. Ezzel nemcsak bemutatóinkat tehetjük hatásosabbá, hanem a jogosulatlan használatot is megnehezíthetjük. A Canon LV-7555 projektora 7000 dollár körüli áron már kapható az Egyesült Államokban, s hamarosan elér hazánkba is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.