Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 7. 11:52

Jelentős végkielégítéssel távozik a Motorola igazgatótanácsának elnöke

Chris Galvin
Chris Galvin
[WSJ] Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumok tanúsága szerint 29 millió dolláros juttatásban részesül Chris Galvin, a Motorola igazgatótanácsának távozó elnöke. A vállalat az elkövetkező két évben szerződéses tanácsadóként alkalmazza Galvint, és legalább 3,8 millió dollárt fizet neki.

Noha Galvin juttatásai nem kimagaslóak, a szakértők figyelmét felkeltette a két évre szóló tanácsadói megbízás. Amint az ismert, a Motorola elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke azért távozik a vállalattól, mert az igazgatótanács tagjai nem bíznak vezetői képességeiben. Galvin regnálása alatt a Motorola elvesztette a mobiltelefon-piac vezető pozícióját, elbocsátott 60 ezer alkalmazottat és számos veszteséges negyedévet zárt.

Galvin távozása után két évig rendelkezni fog saját titkársággal, használhatja a vállalati repülőgépet és részt vehet a Motorola pénzügyi tervezési megbeszélésein. Két év után a vállalat saját autót és otthoni biztonsági rendszert biztosít a részére, és "tanácsadói" munkája, illetve fizetése egy későbbi végkielégítési csomag alapját képezi majd.

Galvin távozása kapcsán a Motorola 13,8 millió dollárra emeli meg a cég nyugdíj-alapát. A vezető által korábban le nem hívott részvényopciók automatikusan lehívásra kerülnek, ez összesen mintegy 800 ezer részvényt jelent, amelyek értéke tegnapi árfolyamon számítva 11,1 millió dollár. Galvin teljes végkielégítése egyelőre nem ismert, mert a vállalat korábbi időszakok után is fizet jutalmat a vezetőnek, amelyek összege egyelőre nem került nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról