Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 5. 13:30

Újdonságok a HP Enterprise Virtual Array termékcsaládban

[Noguchi & Peters] A HP kibővített funkciókról és szolgáltatásokról számolt be a HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) termékcsaládon belül, amelyek egyszerűsített kezelést, megnövelt rendelkezésre állást, jobb elérhetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek, különböző elemekből felépülő tárolókörnyezeteihez.

[Noguchi & Peters] A HP kibővített funkciókról és szolgáltatásokról számolt be a HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) termékcsaládon belül, amelyek egyszerűsített kezelést, megnövelt rendelkezésre állást, jobb elérhetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek, különböző elemekből felépülő tárolókörnyezeteihez.

A HP a StorageWorks Continuous Access EVA 1.1 verziója valós idejű távoli replikációt végez HP StorageWorks EVA rendszerek között, amivel elősegíti az ügyfél adatainak védelmét, és katasztrófa esetén is biztosítja az üzletmenet folytonosságát. A kibővített folyamatos elérésű EVA képességei többek között a következők:

  • EVA3000 támogatás: az EVA3000, valamint az EVA3000 és az EVA5000 közötti együttműködés támogatásával kiterjeszti a HP replikációs képességeit az EVA termékcsoport másik tagjára is, így egyszerűen használható a fiók és a távoli helyek közötti replikáció.
  • Aszinkron replikáció: a HP szoftvernek olyan erőteljes aszinkron replikációs képességei vannak, amilyenekkel korábban csak a csúcsteljesítményű tömbök esetében lehetett találkozni. Ez a funkció nagy távolságú replikáció és katasztrófa utáni visszaállítási alkalmazások használatát teszi lehetővé.
  • Bővített méretezhetőség: a folyamatos elérésű EVA most már kétszer annyi adat replikációjára képes egy vagy több távoli helyszín között, így a tárolókapacitás még nagyobb léptékű központosítását teszi lehetővé.

A HP ezen kívül új terméket vezetett be az EVA rendszerek kezelésére. A HP OpenView Storage Operations Manager átfogó és központosított tömb- és SAN kezelő megoldást nyújt és teljes SAN-figyeléssel bővíti az EVA tömbkezelési funkcióit, emellett szoros integrációt biztosít a HP OpenView Storage Area Management programcsomaggal. A termék segítségével a felhasználók egy vezérlőkonzolon szervezhetik, konfigurálhatják, jeleníthetik meg és figyelhetik a tárolóikat, továbbá ugyanonnan oszthatják el az EVA rendszerek, szalagos eszközök, NAS-tárolóeszközök, DAS-tárolóeszközök, infrastruktúrák és heterogén tárolóeszközök kapacitását.

Az új HP StorageWorks EVA szolgáltatáskínálata egyszerű, egyúttal gyorsan üzembe helyezhető hardver- és szolgáltatás együtteseket kínál, amelyek hosszú távon biztosítanak kiforrott EVA adattároló platformot. Az új ajánlatok lerövidítik a termeléshez szükséges időt és biztosítják az ügyfelek adatainak folyamatos elérhetőségét. Az új szolgáltatások között a következőket találhatjuk:

A Proactive Service Solution for EVA5000 egy személyre szabott szolgáltató programcsomag, amely többek között az Instant Support Enterprise Edition automatikus értesítését, folyamatosan elérhető éves műszaki értékeléseket, és önálló és változáskezelési folyamatokat tartalmaz. Ez különösen azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik kiegészítő intézkedésekkel kívánják megelőzni a problémákat A szoftver várhatóan 2004 első negyedévében lesz elérhető EVA3000 rendszeren.

Az Enhanced Proactive Service Solution for EVA5000 a gyors, éles rendszerbeli üzembe helyezés, illetve az EVA új vagy már meglévő SAN-hálózatba integrálásának a szem előtt tartásával kialakított szolgáltatás a Proactive Service Solution összes szolgáltatását, valamint a megfelelő méretezésű HP SAN Solution Services szolgáltatásait nyújtja. A szoftver várhatóan 2004 első negyedévében lesz elérhető EVA3000 rendszeren.

A Foundation Service Solution minden EVA3000 és EVA5000 rendszerben meglévő alapszolgáltatás, amely üzembe helyezési szolgáltatásokat, három éven keresztül a hét minden napján napi 24 órás, négy órán belüli helyszíni hardvertámogatási szolgáltatást, valamint telefonos szoftvertámogatást és frissítéseket tartalmaz a virtuális vezérlőhöz.

A HP új kiépítési lehetőségeket is bejelentett, amelyeknek köszönhetően az ügyfelek rugalmasabban választhatják ki a gyárilag integrált megoldások közül a saját céges környezetüknek leginkább megfelelőt. Az EVA3000 jelenleg négyféle integrált "független csomag" konfigurációban kapható. Mindegyik csomagban két HSV100 vezérlő, két Fibre Channel meghajtóház és nyolc-tizenhat, csomagtól függő méretű és sebességű integrált Fibre Channel merevlemez található.

Ezen kívül valamennyi csomagot gyárilag az ügyfél által kiválasztott (22U, 36U vagy 42U méretű) EVA szekrényhez, illetve (25U, 33U vagy 41U méretű) rack system/E típusú polcos szekrényrendszerhez igazítják. A konfigurált megoldások a legnépszerűbb, több forgalmazó által forgalmazott operációs rendszereket és az adatközpontok pontos elérhetőségi bővítéseit, többek között a többszörös elérési útvonal technológiát és a fürtözést is támogatják.

A bővített EVA kínálat, a kiterjesztett szolgáltatások és a gyárilag előre konfigurált csomagok azonnal elérhetők a HP-n és csatornakapcsolatban álló partnerein keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról