Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 5. 10:47

Egymillió pont feletti rekorderedményt ért el a TPC-C tesztben a HP Integrity Superdome

A Hewlett-Packard Integrity Superdome szervere 1 millió pont feletti eredményt ért el az online tranzakció-feldolgozási sebességet vizsgáló TPC-C tesztben.

A Hewlett-Packard Integrity Superdome szervere 1 millió pont feletti eredményt ért el az online tranzakció-feldolgozási sebességet vizsgáló TPC-C tesztben.

A 8,4 millió dollárba kerülő tesztrendszer 64 darab 1,5 GHz-es Itanium 2 processzort és 1 Tbyte memóriát tartalmazott, a gépen HP-UX operációs rendszer és Oracle 10g adatbáziskezelő futott, a konfiguráció 1 008 144 tpmC pontot ért el. A nem fürtözött rendszerek kategóriájában az előző rekordot is a HP tartotta 824 164 ponttal. Abban a rendszerben kevesebb memória kapott helyet és az adattároló eszközök konfigurációja is más volt.

A Madison magos Itanium 2 processzor májusi megjelenése óta a HP és az IBM fej-fej melletti harcot vívtak a legnagyobb TPC-C eredmény elérése érdekében. Jelenleg úgy tűnik, hogy ebből a HP került ki győztesen, hiszen Integrity Superdome szerverei foglalják el a lista első három helyét. Az IBM által publikált legjobb eredmény 768 839 tpmC pont, ezt egy eServer p690 rendszer érte el AIX operációs rendszerrel és Oracle 10g adatbáziskezelővel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról