Szerző: Ady Krisztián

2003. november 4. 10:47

Két kijelző és digitális kamera a Philips 6,8 mm vékony moduljában

[Digit-Life] A Pekingben alig egy hét múlva kezdődő PT/Wireless & Networks Comm China 2003 rendezvényen mutatja be legújabb mobil fejlesztését a Philips: az apró, rendkívül vékony, csupán 6,8 mm-es modulban két színes kijelző és egy digitális kamera kapott helyet.

[Digit-Life] A Pekingben alig egy hét múlva kezdődő "PT/Wireless & Networks Comm China 2003" rendezvényen mutatja be legújabb mobil fejlesztését a Philips: az apró, rendkívül vékony, csupán 6,8 mm-es modulban két színes kijelző és egy digitális kamera kapott helyet.

A kihajtható, kagylóhéj stílusú okostelefonok számára fejlesztett modul fő TFT LCD-kijelzője 1,9"-os képátlóval és 176x220 pixeles felbontással rendelkezik. Ez a felbontás főként a Microsoft Mobile operációs rendszerrel szerelt okostelefonokban használatos. A modul "hátoldalán" egy másodlagos, 1,3"-os, 98x65 pixeles, CSTN kijelző található, mely ugyanazt a háttérvilágítást használja, mint a fő kijelző.

Az integrált kamera felbontásáról sajnos nem szól a fáma, de a hardveres JPEG kóder-dekóder valós idejű kimenetet biztosít a kamera számára, így a kijelzők jó minőségű keresőként is használhatók. A modul érdekessége továbbá, hogy a háttérvilágítás erejét, a fényerőt a fényviszonyoktól függően automatikusan képes változtatni az LCD-vezérlő áramkör.

A jelenleg prototipusként elérhető modult főként OEM partnerei számára ajánlja a Philips.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról