Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. november 3. 16:10

Transport Tycoon Deluxe: retro és újdonság

Talán sokakat meglep, hogy egy meglehetősen régi játékprogramról időről-időre új hírek jelennek meg, de úgy tűnik, a Transport Tycoon-reneszánsz nemhogy lecsengőben lenne, hanem a most kiadott fejlesztéseknek köszönhetően új erőre kaphat. Megjelent ugyanis az eredeti játékot feljavító TTDPatch 2-es verziója, ami nem csak apró ötletekkel, hanem a grafikai elemek kiegészítésével is elkápráztatja a rajongókat.

[HWSW] Talán sokakat meglep, hogy egy meglehetősen régi játékprogramról időről-időre új hírek jelennek meg, de úgy tűnik, a Transport Tycoon-reneszánsz nemhogy lecsengőben lenne, hanem a most kiadott fejlesztéseknek köszönhetően új erőre kaphat. Megjelent ugyanis az eredeti játékot feljavító TTDPatch 2-es verziója, ami nem csak apró ötletekkel, hanem a grafikai elemek kiegészítésével is elkápráztatja a rajongókat.

A TTDPatch 2.0 rev ugyanis nemcsak csalásokkal, a játék logikáját újraértelmező parancsokkal egészíti ki a játékot, hanem a új épületekkel és járművekkel is. A www.ttdpatch.net címről letölthető kiegészítő a program játszhatósága szempontjából érzékelhető többletet ad: mintha csak a TTDX -- képzeletbeli -- továbbfejlesztett változatát használnánk.

A legfontosabb változásokat a program és a kiegészítő fordítójának, Varga Csabának a honlapján lehet olvasni: ide tartozik például a villamosvasút, és villamos mozdonyok megjelenése, a városok növekedésének felgyorsítása, új pénznemek (például az euró) megjelenése.

A hazai felhasználók szerencséje, hogy a TTDPatch 2.0 megjelenésével közel egyidőben megjelent annak magyar változata is. A nem kis terjedelmű dokumentációval ellátott kiadás a fordító fentebb belinkelt oldaláról tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról