:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 31. 15:13

Tizenkét új mobil termékkel jelentkezett a HP

[Noguchi] A mobil technológiák új hullámának éllovasaként a HP 12 új mobil terméket és megoldást vezetett be az utazás közben is irodai funkcionalitást igénylő felhasználnók számára. Az új kínálat mobil számítástechnikai és nyomtatási lehetőségekhez juttatja azokat a szakembereket, akiknek mozgalmas munkáját gyakori utazások, ügyféllátogatások és kiszállások tarkítják.

[Noguchi] A mobil technológiák új hullámának éllovasaként a HP 12 új mobil terméket és megoldást vezetett be az utazás közben is irodai funkcionalitást igénylő felhasználnók számára. Az új kínálat mobil számítástechnikai és nyomtatási lehetőségekhez juttatja azokat a szakembereket, akiknek mozgalmas munkáját gyakori utazások, ügyféllátogatások és kiszállások tarkítják.

A HP legújabb számítástechnikai megoldásai gyors és biztonságos vezeték nélküli internet-hozzáférést, nagyfokú megbízhatóságot és magas szintű teljesítményt nyújtanak. Az ágazat legkönnyebb PDA-jaként pozicionált HP iPAQ Pocket PC h4150 egyszerűen és kényelmesen használható, jól hordozható eszköz, amely integrált vezeték nélküli LAN-hálózati hozzáférése (802.11b) és Bluetooth technológiája révén az irodai hálózattal is kapcsolatot tud teremteni.

A HP eddig több mint 4 millió iPAQ zsebgépet értékesített világszerte, és hamarosan piacra lép 1,3 MP teljes felbontást biztosító HP Photosmart mobil fényképezőgépével, amely a jelenleg kapható iPAQ Pocket PC modellekhez csatlakoztatható.

Az újratervezett HP Compaq Tablet PC TC1100 sokoldalú, teljes körű jellemzőkészletet biztosító mobil PC. Alacsony feszültségű, Intel Pentium M processzorának és vezeték nélküli képességeinek köszönhetően hosszabb akkumulátor-üzemidő mellett nyújt elődjénél nagyobb teljesítményt.

A pehelysúlyú és bővíthető HP Compaq nc6000 és nc8000 üzleti noteszgépek szintén megnövelt akkumulátor-üzemidővel, és -- 802.11b, 802.11b/g vagy 802.11a/b/g combo-kártyájuk révén -- biztonságos vezeték nélküli csatlakozással örvendeztetik meg felhasználóikat.

A HP Compaq nw8000 mobil munkaállomás a noteszgépek mobilitásával párosítja a munkaállomásokra jellemző kapacitást és grafikus teljesítményt. Bizonyos konfigurációi az Intel Centrino mobil technológiát is támogatják.

A HP Deskjet 450wbt minden korábbinál egyszerűbbé teszi a mobil nyomtatást. A minőségi színes nyomatokat előállító nyomtató nagy kapacitású patronjai 400 színes vagy 450 fekete-fehér oldal készítésére elegendő tintát tartalmaznak. Az egy akkufeltöltéssel 350 oldal kinyomtatására képes eszköz csatlakozását a Bluetooth technológia biztosítja.

A vezeték nélküli nyomtatás határait különféle szoftvermegoldások és nyomtatóadapterek tágítják tovább. A HP bt1300 vezeték nélküli nyomtatóadapter például a Bluetooth-konform eszközök -- PDA-k, zsebszámítógépek és mobiltelefonok -- csatlakozását könnyíti meg a gyors mobil nyomtatás érdekében.

A HP mobil nyomtatási szoftvermegoldásai között most szerepel első ízben kimondottan mobiltelefonokhoz kifejlesztett platform. E megoldás révén a felhasználó Bluetooth-technológiával, közvetlenül mobiltelefonjáról nyomtathatja ki a kívánt adatokat. A zsebgépekhez szánt nyomtatási megoldások fejlesztésének ösztönzése érdekében a HP emelt szintű szoftverfejlesztői csomagot állított össze Pocket PC 2003, nyomtatás-felügyeleti és PostScript támogatással, valamint Pocket Excel plug-in szoftverrel.

A HP Jetdirect 380m, 380x és 680n nyomtatószervereinek firmware-frissítései továbbfejlesztett biztonsági és hálózat-felügyeleti jellemzőket kínálnak vezeték nélküli eszközökhöz (Auto-IP támogatás, Apple Rendezvous kompatibilitás és WiFi Protected Access /WPA/).

A HP a fenti új termékek bevezetésével egyidőben indította el hét országot lefedő, európai sajtókörútját, amelynek célja az egyszerű mobil csatlakozást és magas szintű adatbiztonságot kínáló, modern megoldások bemutatása. A körút valós üzleti esettanulmányok segítségével szemlélteti, miként reagál a HP kibővített mobil irodai portfóliója napjaink konkrét üzleti szükségleteire.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.