Szerző: Barna József

2003. október 31. 12:28

Nyugdíjba vonult a LaserBit magyar elnöke

A LaserBit Communications ma számolt be arról, hogy Győri Béla, a vállalat alapítója és elnöke 2003. október 1-től nyugdíjba vonult. Győri Béla számos, jelentős eredménnyel járult hozzá a LaserBit és a magyar műszaki élet fejlődéséhez.

A LaserBit Communications ma számolt be arról, hogy Győri Béla, a vállalat alapítója és elnöke 2003. október 1-től nyugdíjba vonult. Győri Béla számos, jelentős eredménnyel járult hozzá a LaserBit és a magyar műszaki élet fejlődéséhez.

Győri Béla 1999-ben alapította meg a LaserBit Kommunikációs Rt.-t egykori helyettesével, Pallagi Jánossal. A vállalat alapítása egy magyar műszaki találmányon, egy vezeték nélküli, lézeres adatátviteli rendszeren nyugodott. A vállalat alapítása óta három tőkeemelést hajtottak végre, amelyek kezdeményezésében és levezénylésében Győri vezető szerepet töltött be. 2000 őszén a vállalatot 14 millió dollárra értékelték a befektetők, és ezzel a LaserBit piaci értéke a tízszeresére nőtt kevesebb, mint egy év alatt. Egy év elteltével újabb hatmillió dolláros tőkeemelést hajtott végre három pénzügyi alap. A harmadik tőkefinanszírozási program 2003 júniusában történt; ennek összege meghaladta a 7 millió dollárt, amelyet cégfejlesztésekre és partneri hálózatának kibővítésére használ a LaserBit.


A leköszönő és az új elnök

A LaserBitnek ma több mint ezer ügyfele van. Ügyfelei elsősorban a távközlési vállalatok és az internetszolgáltatók köreiből kerülnek ki. Magánvállalatok, bankok és állami vállalatok is használják számítógépes hálózataik kialakítására ott, ahol a telephelyek egymástól távol esnek.

Győri Béla 1948 óta dolgozik a távközlésben. A kanadai Marconi cégcsoport egyik vállalatánál, Angliában kezdte a telekommunikációs szakmát, mint első generációs hang és adatátviteli rendszereket fejlesztő mérnök. 1983-tól az angliai Micronetwork Systems Limited ügyvezető igazgatója volt, amely számos távközlési projektet, többek között a nemzeti személyihívó-rendszert valósította meg. 1989-ban többedmagával megalapított egy angol-magyar vegyesvállalatot, amely számítógépes telexrendszereket fejlesztett a magyar piacra, a későbbiekben pedig komplex egészségügyi szoftvereket fejlesztettek kórházak és sebészeti osztályok részére. 1993-tól a millstone-i Crown Tech Ltd. alkalmazottja, amely telex, üzenetküldő, később pedig a LAN/WAN üzletágban tevékenykedett.

Nyugdíjazásának bejelentésekor Győri Béla nyugodt szívvel és elégedetten adta át az elnöki pozíciót Walter E. Koenignek, aki a LaserBit jelenlegi, amerikai vezérigazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról