:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 28. 12:16

A Nokia bejelentette 6230 mobiltelefonját

A Nizzában tartott Nokia Mobile Internet Conference rendezvényen debütált a finn vállalat legújabb mobiltelefonja, a 6230. A minden hájjal megkent csúcskategóriás mobiltelefont 2004 első negyedévében dobja piacra a Nokia.

A Nizzában tartott Nokia Mobile Internet Conference rendezvényen debütált a finn vállalat legújabb mobiltelefonja, a 6230. A "minden hájjal megkent" csúcskategóriás mobiltelefont 2004 első negyedévében dobja piacra a Nokia.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának legújabb modellje háromsávos (900/1800/1900 MHz), emellett természetesen támogatja a GPRS, HSCSD és EDGE szabványokat is. Említésre méltó még a 65 ezer árnyalat megjelenítésére alkalmas TFT-LCD, a VGA-felbontású kamera, a Bluetooth-adóvevő, valamint a memória-bővítési lehetőség.

A Nokia 6230 mindent tud, ami a mobil multimédia területén ma elképzelhető: a készülék kijelzője 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes, a beépített kamera felbontása 640x480 pixel és természetesen videoklipek rögzítésére is alkalmas. A fotókat és videókat a telefon memóriájában, illetve cserélhető memóriakártyán lehet tárolni. A Nokia 6230 beépített zenelejátszót is tartalmaz, amely MP3 és AAC formátumú állományok megszólaltatására képes, emellett FM-rádióval is ellátták.

A telefonban található SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language) segítségével, szövegek, hangok és képek felhasználásával a felhasználók multimédiás prezentációkat készíthetnek, küldhetnek és fogadhatnak. A vállalat közleménye szerint a SMIL egy egyszerű scriptnyelv, amelyben leírható a multimédiás prezentáció forgatókönyve.

A Nokia 6230 a GSM mellett támogatja a HSCSD, GPRS és EDGE szabványokat. A vállalat állítása szerint utóbbi használatábal akár 236,6 kbps sebességű letöltés is elérhető. A készülékben az xHTML böngésző mellett email-kliens is helyett kapott. A mobiltelefon képes a Java alkalmazások futtatására és "mobil pénztárca" funkcióval is felszerelték. A számítógéppel való szinkronizáció IrDA, USB vagy Bluetooth kapcsolaton át végezhető el.

A Nokia állítása szerint a 6230 mindössze 97 grammot nyom és egy feltöltéssel legfeljebb 5 óra beszélgetést vagy 300 óra készenlétet biztosít a felhasználó számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.