Szerző: roberto

2003. október 24. 17:53

SuSE Linux Enterprise Server a német tőzsdén

[SuSE] A SuSE a héten jelentette be, hogy a Deutsche Börse

[SuSE] A SuSE a héten jelentette be, hogy a Deutsche Börse Systems, a német értékpapírközpont (DWZ) és a német határidős tőzsde (DTB) IT-részlegeinek feladatait ellátó vállalat, amely a német részvényforgalom 95 százalékát bonyolító Xetra elnevezésű elektronikus részvénykereskedő rendszert, valamint az Eurexet, a világ legnagyobb, származtatott termékekkel kereskedőrendszerét üzemelteti, a SuSE vállalati szerver operációs rendszere mellett döntött. A cég az IBM zSeries mainframe gépen futó szerveralkalmazásait a SuSE Linux Enterprise Server 8 operációs rendszer alatt egyesíti, továbbá karbantartási és terméktámogatási szerződést is kötött a SuSE-vel.

A hatékony szerverkonszolidáció nem csupán a számítógépek számának csökkentését és a típusok egységesítését jelenti. A menedzsment-rendszerek, a rendelkezésre állás és a méretezhetőség szintén alapvető igényként jelentkeznek szerverkonszolidáció esetén. A konszolidáció súlypontja a hatékony adatkommunikációt és magas rendelkezésre állást igénylő unixos alkalmazások áthelyezése Linuxra, mivel ezek a programok kommunikálnak a z/OS alatt futó háttérrendszerekkel. Hosszabb távon, az egyedi Unix rendszereken futó adatbázisszerverek Linuxra való áthelyezése is szerepel a tervek között. Ehhez a mainframe gép linuxos LPAR partícióit fejlesztési és tesztkörnyezetként elérhetővé teszik a Deutsche Börse System alkalmazásfejlesztői számára.

Gerd Henne, a Deutsche Börse Systems informatikai igazgatója szerint "a Linux tökéletesen életképes alternatíva, különösen a mainframe gépek piacán. A rendszerek technikai igényei szinte kiáltanak a Linux után. A SuSE Linuxban professzionális és megbízható partnerre leltünk -- ez alapvető követelmény egy olyan érzékeny területen, mint a pénzügyi szektor."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról