Szerző: Barna József

2003. október 24. 10:40

Növelte árbevételét a Western Digital

Matthew E. Massengill
Matt Massengill
A Western Digital tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A merevlemezeket gyártó vállalat a termékei iránti kereslet növekedésének köszönhetően 23 százalékkal növelte árbevételét a negyedév során.

A szeptember 26-án véget ért első pénzügyi negyedévben a Western Digital 714 millió dollár árbevételt ért el, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 582,9 millió dolláros forgalmával. A nettó nyereség 5 millió dollárra, részvényenként 2 centre rúgott, míg egy évvel ezelőtt 22,2 millió dollár, részvényenként 11 cent volt. Az író-olvasófejeket gyártó Read-Rite megvásárlásával kapcsolatos tételeket nem számolva a profit 53 millió dollárt, részvényenként 25 centet tett ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 19 centes nyereséget jeleztek előre.

A negyedév során a vállalat 11,3 millió merevlemezt értékesített; ebből 1,1 millió került játékkonzolokba vagy digitális videofelvevő eszközökbe. Matt Massengill elnök-vezérigazgató az eredmények bejelentése kapcsán kiadott közleményben kiemelte, hogy a negyedév végén -- a karácsonyi szezonra való felkészülés jegyében -- igen erős kereslet mutatkozott a vállalat termékei iránt. A legdinamikusabban fejlődő ázsiai/csendes-óceáni régió 32 százalékkal részesedett az árbevételből, míg egy évvel korábban csupán 19 százalékkal, tette hozzá.

Amint arról hírt adtunk, a Western Digital idén nyáron felvásárolta a merevlemezekben és szalagos meghajtókban használatos író-olvasófejeket gyártó Read-Rite Corporationt. Az ügylet révén a Western Digital tulajdonába kerül a vállalat vagyontárgyainak nagy része, így egy egyesült államokbeli félvezetőgyártó üzem is. Massengill elmondása szerint a Read-Rite integrációja rendkívül gyorsan halad, és a részleg eredményei már a következő negyedévben javíthatják a vállalat teljesítményét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról