:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 22. 15:40

Új iBook noteszgépek PowerPC G4 processzorral

Az Apple ma új iBook noteszgépeket jelentett be, amelyek PowerPC G4 processzorra épülnek. A korábbi modellek PowerPC G3 chipet tartalmaztak.

Az Apple ma új iBook noteszgépeket jelentett be, amelyek PowerPC G4 processzorra épülnek. A korábbi modellek PowerPC G3 chipet tartalmaztak.

A legolcsóbb iBook 800 MHz-es PowerPC G4 processzort, 12,1 hüvelykes kijelzőt, 256 Mbyte DDR memóriát és 30 Gbyte-os merevlemezt tartalmaz, a grafikai megjelenítésről ATI Mobility Radeon 9200 videochip gondoskodik. Az 1099 dolláros áron megvásárolható konfiguráció DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtóval rendelkezik.

A 14 hüvelykes kijelzővel felszerelt új iBook notebookok 933 MHz-es vagy 1 GHz-es processzorral vásárolható meg. A számítógépekben 256 Mbyte DDR SDRAM, ATI Mobility Radeon 9200 grafikus vezérlő és DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtó található. A 933 MHz-es processzorral szerelt változat 40 Gbyte-os, az 1 GHz-es PowerPC G4-gyel szerelt kivitel pedig 60 Gbyte-os merevlemezt tartalmaz. A számítógépek ára 1299 és 1499 dollár.

Az új iBook konfigurációk előre telepítve tartalmazzák a Mac OS X "Panther" operációs rendszert, valamint az Apple "digitális életstílus" szoftvereit, azaz az iSync, iCal, iPhoto, iMovie, iTunes alkalmazásokat, valamint a Safari webböngészőt. Az új iBook noteszgépek bejelentése mellett az Apple azt is közölte, hogy kifejezetten oktatási intézményeknek szánt eMac konfigurációi immáron 1099 dolláros áron is megvásárolhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.