Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 22. 10:21:55

Javuló eredményekről számolt be a Seagate

A legnagyobb amerikai merevlemez-gyártó, a Seagate az előzetes várakozásokat felülmúló negyedéves eredményekről számolt be kedden. Szakértők úgy vélik, ez az informatikai piac fellendülésére utaló jel.

A legnagyobb amerikai merevlemez-gyártó, a Seagate az előzetes várakozásokat felülmúló negyedéves eredményekről számolt be kedden. Szakértők úgy vélik, ez az informatikai piac fellendülésére utaló jel.

A Seagate 1,74 milliárd dolláros forgalomról és 198 millió dolláros, azaz részvényenként 40 centes nyereségről számolt be. A First Call által megkérdezett elemzők 1,64 milliárd dolláros bevételre és részvényenként 36 cent eredményre számítottak. A cég egy évvel korábban 1,58 milliárd dollár bevételt és 110 millió dollár, azaz részvényenként 24 cent nyereséget ért el.

Az október 3-án véget ért első pénzügyi negyedévben a Seagate 21,2 millió merevlemezt értékesített, ami 27 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakában elért szintnél és 34 százalékkal múlja felül a megelőző negyedéves adatot. A vállalat 2,3 millió, szórakoztató-elektronikai készülékbe szánt meghajtót adott el, ami több mint kétszerese a tavalyi első negyedéves szintnek.

Noha a vállalat csak nemrégiben lépett be a noteszgépekbe szánt merevlemezek piacára, Steve Luczo elnök-vezérigazgató biztos benne, hogy a pénzügyi év végére a Seagate eléri a kitűzött célt, a 10 százalékos piaci részesedést.

A jelenleg is tartó második negyedévre Luczo 1,80-1,84 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 45-47 centes nyereséget vár. A First Call által megkérdezett elemzők átlagosan 1,85 milliárd dollár bevételt és részvényenként 46 cent nyereséget várnak.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 14:44

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.