Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 17. 14:10

A várakozásoknak megfelelő eredményekről számolt be a Unisys

Larry Weinbach
Larry Weinbach
A várakozásoknak megfelelő eredményekkel zárta harmadik negyedévét a Unisys. A cég forgalma nőtt, nyeresége azonban csökkent.

A szeptemberben véget ért negyedévben a vállalat 1,45 milliárd dolláros forgalma ért el, szemben a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt 1,33 milliárd dollárral. A Unisys nyeresége 56,2 millió dollár, azaz részvényenként 17 cent volt, amely megfelelt az elemzők várakozásainak. Egy évvel korábban a cég 59 millió dollár, azaz részvényenként 18 centes nyereségről számolt be.

"A szolgáltatási üzletág kétszámjegyű százalékos növekedést ért el, a hardver-értékesítésért felelős részleg pedig 3 százalékkal növelte bevételét, dacára a kedvezőtlen piaci körülményeknek" -- értékelt Larry Weinbach, a Unisys elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke.

Weinbach elmondta hogy a Unisys a negyedév során 114 millió dollárral növelte készpénzállományát, míg egy évvel korábban csupán 57 millió dollárral. A vállalat továbbra is 77 centes részvényenkénti ereményre számít ebben az évben, összhangban az elemzőkkel.

Az év első kilenc hónapjában a Unisys 4,27 milliárd dollár forgalom mellett 147,2 millió dollár, azaz részvényenként 44 cent volt. Egy évvel korábban a vállalat 4,05 milliárd dolláros bevételt és 133,9 millió dollár, azaz részvényenként 41 cent profitot könyvelt el.

A negyedéves eredmények bejelentése után a Unisys részvényárfolyama 48 centtel 14,84 dollárra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról