Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 16. 17:15:41

Negyedével növelte nyereségét az SAP

Henning Kagermann
Henning Kagermann
Az SAP AG bejelentette harmadik negyedéves eredményeit. Európa legnagyobb szoftvergyártójának nyeresége -- elsősorban a rendkívül jó amerikai eladásoknak köszönhetően -- 25 százalékkal emelkedett.

Az SAP nettó nyeresége 252 millió eurót, azaz részvényenként 81 centet tett ki, egy évvel korábban a vállalat 202 millió euró, azaz részvényenként 65 cent profitot ért el. A vállalat forgalma 1,65 milliárd euró volt, amely 3,1 százalékkal alacsonyabb a tavalyi év azonos időszakában elért szintnél, de némileg magasabb az elemzők által várt 1,62 milliárd eurónál.

Az SAP bejelentette, hogy amerikai szoftvereladásai 35 százalékkal emelkedtek, miközben az EMEA régió forgalma 4 százalékkal visszaesett. A vállalat közölte, hogy szoftverértékesítésből származó bevétele tavalyhoz képest 0,5 százalékkal 433 millió euróra csökkent, azonban változatlan árfolyamokat feltételezve 7 százalékkal nőtt.

A vállalat vezetői szerint az SAP végre érzi a költségcsökkentések gyümölcsét. Az egy évvel ezelőtt elindított folyamat részeként a termékfejlesztési részlegnél beszüntették a külső szakértők bevonását és központosítottak olyan tevékenységeket, mint a beszerzés és a marketing. "A sikerünk a hatékonyság növelésének, valamint a kiváló amerikai eladásoknak köszönhető" -- mondta Henning Kagermann, a vállalat elnök-vezérigazgtója.

A kedvező eredmények nyomán a cég megemelte éves pro forma működési haszonrésére vonatkozó előrejelzését. A 2002-es évben ez 22,8 százalék volt, az idén 1-1,5 százalékpontos növekedésre számított az SAP, most azonban úgy véli, hogy 2 százalékpontos emelkedés sem kizárt.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 13:53

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

2

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.