Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 16. 17:15

Negyedével növelte nyereségét az SAP

Henning Kagermann
Henning Kagermann
Az SAP AG bejelentette harmadik negyedéves eredményeit. Európa legnagyobb szoftvergyártójának nyeresége -- elsősorban a rendkívül jó amerikai eladásoknak köszönhetően -- 25 százalékkal emelkedett.

Az SAP nettó nyeresége 252 millió eurót, azaz részvényenként 81 centet tett ki, egy évvel korábban a vállalat 202 millió euró, azaz részvényenként 65 cent profitot ért el. A vállalat forgalma 1,65 milliárd euró volt, amely 3,1 százalékkal alacsonyabb a tavalyi év azonos időszakában elért szintnél, de némileg magasabb az elemzők által várt 1,62 milliárd eurónál.

Az SAP bejelentette, hogy amerikai szoftvereladásai 35 százalékkal emelkedtek, miközben az EMEA régió forgalma 4 százalékkal visszaesett. A vállalat közölte, hogy szoftverértékesítésből származó bevétele tavalyhoz képest 0,5 százalékkal 433 millió euróra csökkent, azonban változatlan árfolyamokat feltételezve 7 százalékkal nőtt.

A vállalat vezetői szerint az SAP végre érzi a költségcsökkentések gyümölcsét. Az egy évvel ezelőtt elindított folyamat részeként a termékfejlesztési részlegnél beszüntették a külső szakértők bevonását és központosítottak olyan tevékenységeket, mint a beszerzés és a marketing. "A sikerünk a hatékonyság növelésének, valamint a kiváló amerikai eladásoknak köszönhető" -- mondta Henning Kagermann, a vállalat elnök-vezérigazgtója.

A kedvező eredmények nyomán a cég megemelte éves pro forma működési haszonrésére vonatkozó előrejelzését. A 2002-es évben ez 22,8 százalék volt, az idén 1-1,5 százalékpontos növekedésre számított az SAP, most azonban úgy véli, hogy 2 százalékpontos emelkedés sem kizárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról