Szerző: Barna József

2003. október 13. 16:01

Japánban csökkent a PlayStation 2 forgalma

A Sony 33 százalékkal kevesebb PlayStation 2 játékkonzolt adott el Japánban az idei első félév során, mint egy évvel korábban, miközben a Nintendo GameCube forgalma -- ha csekély mértékben is, de -- növekedett, jelentette a Bloomberg .

A Sony 33 százalékkal kevesebb PlayStation 2 játékkonzolt adott el Japánban az idei első félév során, mint egy évvel korábban, miközben a Nintendo GameCube forgalma -- ha csekély mértékben is, de -- növekedett, jelentette a Bloomberg.

A múlt héten közzétett adatok szerint 2003 első hat hónapjában Japánban 1 085 560 PlayStation 2 készüléket vásároltak, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 1 620 239 darabos eladásaival. Ez jelentős, 33 százalékos forgalomcsökkenésnek felel meg, ami azt jelzi, hogy a népszerű készülék piaca egyre közelebb kerül a telítettséghez. A csökkenő eladási adatok ellenére még mindig a PlayStation 2 a legkeresettebb konzol Japánban -- ahogy az Egyesült Államokban és Európában is.

Ugyanebben az időszakban a GameCube forgalma éves szinten 5 százalékkal 319 037 darabra emelkedett. A Nintendo egyben továbbra is az elsőszámú játékszoftver-forgalmazó a szigetországban. A vállalat azt reméli, hogy a GameCube eladásai is nagyobb mértékben nőnek a második félév során, az olyan fontos játékoknak köszönhetően, mint a Tales of Symphonia, Mario Kart Double Dash, Final Fantasy Crystal Chronicle és Baten Kaitos.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról