HWSW

Rövidesen megjelenhet a DVD-szabvány következő, 1.0-ás változata

[CDR-Info] Hamarosan napvilágot láthat a DVD szabvány 1.0-ás, bővített verziója -- közölték a DVD Forum tagjai a szerdán Japánban megrendezett, DVD Forum Japan Conference 2003 konferencián. A szabvány jelenlegi, 0.9-es verziójához képes főként interaktivitást növelő bővítések implementálását szorgalmazzák a szabványt felügyelő cégek.

[CDR-Info] Hamarosan napvilágot láthat a DVD szabvány 1.0-ás, bővített verziója -- közölték a DVD Forum tagjai a szerdán Japánban megrendezett, "DVD Forum Japan Conference 2003" konferencián. A szabvány jelenlegi, 0.9-es verziójához képes főként interaktivitást növelő bővítések implementálását szorgalmazzák a szabványt felügyelő cégek.

Az új változat jelentősen növelné a DVD-Video lemezekkel elérhető interaktivitást az új készülékek internetkapcsolatán keresztül. Az "Enhanced DVD" (DVD-ENAV) szabványként is emlegetett új verzió nem csak a lemezekkel kapcsolatos követelményeket fogalmazná meg, hanem az azt lejátszó készülékekhez is tartalmazna ajánlásokat.

A kiadott közlemény szerint 2003-ban várhatóan 50 millió DVD-lejátszót értékesítenek világszerte, s jövőre ez a mennyiség 60 millió darabra nőhet. A DVD-lejátszókhoz hasonlóan az asztali DVD-írók eladási számai is gyorsan nőnek.

A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/23176/rovidesen-megjelenhet-a-dvd-szabvany-kovetkezo--1-0-as-valtozata.html
Író: Ady Krisztián ()
Dátum: 2003. október 10. 13:16
Rovat: eco@tech