Szerző: Vörös Péter

2003. október 7. 14:49

Sony: USB-s adattároló ujjlenyomat-olvasóval

[IDG] A Sony bejelentette, hogy piacra dobja a Micro Vault USB flash memóriás adattároló új változatát, amelybe ujjlenyomat-olvasót is beépít. A maximum 256 MB kapacitású Micro Vault with Fingerprint Access novemberben jelenik meg Európában és az USA-ban.

[IDG] A Sony bejelentette, hogy piacra dobja a Micro Vault USB flash memóriás adattároló új változatát, amelybe ujjlenyomat-olvasót is beépít. A maximum 256 MB kapacitású "Micro Vault with Fingerprint Access" novemberben jelenik meg Európában és az USA-ban.

A Sony az eszközhöz több alkalmazást mellékel, ezekkel a Windows operációs rendszert futtató számítógépeken felhasználói szintű hozzáférést lehet definiálni megadott fájlokhoz és könyvtárakhoz a PC merevlemezén és a Micro Vault eszközön. Ezenkívül többek között azt is ki lehet védeni, hogy illetéktelen felhasználók feloldják a jelszavas képernyővédőket.

Az eszköz legfeljebb 10 különböző ujjlenyomat tárolására használható, ez lehet ugyanazon felhasználó több ujjlenyomata (ami hasznos lehet például a felhasználó sérülése esetén) vagy több felhasználó ujjlenyomatai.

A 64, 128 vagy 256 MB kapacitású eszköz az USB 1.1 és USB 2.0 interfészeket támogatja és a Windows 98/98SE, ME, 2000 illetve XP operációs rendszerekkel használható. A Mac OS X 10.2.6 operációs rendszer alatt az eszköz használható USB tárolóeszközként, az ujjlenyomat-olvasó funkciók azonban egyelőre nem elérhetők ezen a platformon.

A 128 MB-os "Micro Vault with Fingerprint Access" Európában 150 dollárba fog kerülni, a Micro Vault jelenlegi (ujjlenyomat-olvasó nélküli) változatának ára 115 dollár. A vállalat egyelőre nem tette közzé az USA-ban és Japánban várható árakat, ahogy az sem ismert, hogy mikor jelenik meg az eszköz a felkelő nap országában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról