Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 2. 19:04

Nyílt levél a Sun vezetőihez: megoldások a válsághelyzetre

Scott McNealy
Scott McNealy
[Dow Jones] A Merril Lynch egyik befolyásos elemzője, Steven Milunovich nyílt levelet intézett a Sun Microsystemshez, többek között arra bíztatva a vállalat vezetését, hogy bocsásson el mintegy 7 ezer alkalmazottat, szervezze önálló cégbe a Javával foglalkozó üzletágat és hagyjon fel a SPARC processzorok fejlesztésével.

Milunovich szerint a Sun válsághelyzethez ért és amennyiben a jelenlegi úton halad tovább, részvényárfolyama tovább esik, veszteségei növekednek és végül a felhasználói installált bázis -- az ügyfeleknél levő tekintélyes géppark -- miatt a céget felvásárolja egy másik iparági szereplő. Ennek elkerülése érdekében a vállalatnak el kell jutnia ahhoz a felismeréshez, hogy csak rétegigényeket szolgál ki.

A Sunnak a jelenlegi költségszint mellett negyedévente legalább 3 milliárd dolláros forgalmat kellene lebonyolítania ahhoz, hogy elérje a nyereségküszöböt. A közelmúltban ez egyedül a júniusban véget ért negyedévben sikerült, ami a negyedik pénzügyi negyedév a cégnél és hagyományosan erősnek számít. A 2003-as pénzügyi év negyedik negyedévében a Sun 2,98 milliárd dolláros bevételt ért el. Milunovich szerint a nyereséges működéshez a Sunnak mindenképp leépítésekre van szüksége. Az elemző úgy látja, hogy a vállalatnál legalább 5-7 ezer alkalmazott elbocsátása 10-15 centtel növelhetné meg a részvényenkénti eredményt.

Az elemző szerint a vállalatnak szűkítenie kellene fókuszát, mert jelenleg elaprózza erőforrásait. "A Sun valóban igazi újító, de még az IBM is kénytelen volt újraértékelni kutatás-fejlesztési irányvonalát, amikor a veszteséges volt" -- írta Milunovich, aki úgy véli, hogy a vállalatnak a számítógépekre és operációs rendszerekre kellene összpontosítania. A cégnek kevesebb erőforrást kellene a SPARC chipek fejlesztésére koncentrálnia, hiszen a vásárlók nem elsősorban a SPARC processzorok miatt veszik a Sun számítógépeit -- véli Milunovich. A vállalatnak emellett önálló céggé kellene szervezni a Javával foglalkozó részleget.

Az elemző levelében rámutat, hogy a Sunnál vezetőségi változásokra is szükség lenne, a cégnél újra szükség van egy operatív igazgatóra, aki valóban odafigyel a részletekre. Ed Zander elnök és operatív igazgató tavaly távozott a vállalattól, teendőit Scott McNealy elnök-vezérigazgató vette át. Milunovich szerint Scott McNealy-nek is változtatnia kellene magatartásán, több tisztelettel kellene beszélnie a versenytársakról.

A Sun a nyílt levélre reagálva közölte, hogy rendkívül komolyan fontolóra veszi az abban leírtakat. Michael Hakkert, a cég szóvivője elmondta, hogy a Sun számos lépést tesz annak érdekében, hogy újra nyereségessé váljon. Hakkert rámutatott, hogy az előző pénzügyi évben a működési költségek 477 millió dollárral csökkentek, a bruttó haszonrés pedig 5 százalékkal emelkedett.

A szóvivő elmondta, hogy a cég jelenleg nem tervez komolyabb mértékű elbocsátásokat, azonban nem is zárja ki azok lehetőségét. Azokra a megjegyzésekre, amelyek szerint a Sun túlságosan elaprózza erőforrásait, Hekkert úgy reagált, hogy a vállalat elsősorban az ügyfelei igényeire koncentrál és ezek kielégítése érdekében jelent meg új piacokon. Ezek közé tartozik a linuxos termékek, valamint az olcsó, Intel-alapú szerverek is, amelyek iránt a cég továbbra is elkötelezett.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról