Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. október 2. 13:45

Elfogadta a kormány az Elektronikus Hírközlési Törvény tervezetét

Keddi ülésén a kormány elfogadta az új Elektronikus Hírközlési Törvény tervezetét. A törvénytervezetet több parlamenti bizottság tárgyalja a közeljövőben, majd az esetleges módosítási javaslatokkal együtt még októberben a parlament elé kerülhet.

[HWSW] Keddi ülésén a kormány elfogadta az új Elektronikus Hírközlési Törvény tervezetét. A törvénytervezetet több parlamenti bizottság tárgyalja a közeljövőben, majd az esetleges módosítási javaslatokkal együtt még októberben a parlament elé kerülhet.

A korábbi Hírközlési Törvényt az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban két önálló törvénnyé bontották: az egyik Postatörvényként, a másik Elektronikus Hírközlési Törvényként lesz hatályos -- ez utóbbi várhatóan 2004. január 1-től. A minisztériumi közlemény szerint a törvény fogyasztóközpontú és a valódi verseny megteremtését segíti elő a távközlési piacon.

A törvény kiemelt céljai közt szerepel a valódi verseny akadályainak lebontása, a szolgáltató és szolgáltatás-választék bővülése révén a fogyasztók választási lehetőségeinek bővítése, hatékonyabb fogyasztóvédelmi szabályokkal erősíteni a fogyasztó helyzetét a szolgáltatókkal szemben, továbbá az internet általános elterjedéséhez szükséges jogi feltételek megteremtése.

Mint lapunkban megírtuk: a törvénytervezetet az Internetszolgáltatók Tanácsa bírálta, mivel az utolsó változatból kimaradtak azok a pontosítások, melyeket a szakmai szervezet korábban javasolt, így számos félreérthető definíció maradt a tervezetben. A törvény szövege továbbra sem nyilvános, legkorábban vélhetően a www.parlament.hu oldalon lesz elérhető a törvénytervezetek közt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról