:

Szerző: Barna József

2003. október 2. 09:35

Megegyezés várható a Cisco-Huawei perben

A Cisco Systems és a Huawei Technologies tegnap közös sajtóközleményben számolt be arról, hogy felfüggesztik azt a pert, melyet a Cisco indított forgalomirányítókban használt szoftvereinek jogtalan felhasználása miatt. Várhatóan a jogi csatározás peren kívüli megegyezéssel zárul majd.

A Cisco Systems és a Huawei Technologies tegnap közös sajtóközleményben számolt be arról, hogy felfüggesztik azt a pert, melyet a Cisco indított forgalomirányítókban használt szoftvereinek jogtalan felhasználása miatt. Várhatóan a jogi csatározás peren kívüli megegyezéssel zárul majd.

A két vállalat közleménye szerint független szakértők fogják megvizsgálni, hogy a Huawei milyen változtatásokat hajtott végre a Cisco által kifogásolt hálózati eszközökben. A vizsgálat a Quidway routereket vezérlő szoftverekre, a felhasználói kézikönyvek tartalmára és az online súgó fájljaira terjed ki. A szakértői munka akár hat hónapig is eltarthat, és ez alatt az idő alatt szünetel a per. Amint a vállalatok a közleményben fogalmaztak: várakozásaik szerint a vizsgálat lezárultával a per is véget ér majd.

A Huawei szóvivője a The Wall Street Journalnek elmondta, hogy termékeiket kifejezetten azért módosították, hogy válaszoljanak a Cisco aggályaira. Mint hozzátette, a változtatások a vállalat jelenleg kapható termékeit érintik, beleértve a 3Com által értékesített hálózati eszközöket is.

Amint az ismert, a Cisco január végén indított pert a Huawei ellen. A hálózati berendezéseket gyártó egyesült államokbeli vállalat vádiratában azt állítja, hogy a Huawei jogsértő módon használta fel a Cisco szellemi tulajdonát és megsértette számos szabadalmát. A Cisco -- az okozott károk megtérítése mellett -- a kifogásolt Huawei Quidway routerek és switchek felhasználásának és forgalmazásának betiltását is el kívánta érni.

A Cisco korábban -- miután a kínai vállalat beismerte, a routereiben alkalmazott szoftver egyes részei valóban a Ciscótól származnak -- újabb érveket sorakoztatott fel a kifogásolt termékek amerikai forgalmazásának betiltása mellett. A Cisco szerint nehezen hihető, hogy a Huawei felső vezetésének tudta nélkül kerültek volna felhasználásra a szabadalmaztatott megoldások, ahogy azt a kínai vállalat állítja. A Huawei azonban fenntartotta, hogy a Cisco kizárólag a piaci dominanciáját félti a dinamikusan fejlődő új piaci szereplőtől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.