Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 24. 12:19

A Fujitsu Siemens, a SAP és a Network Appliance együttműködése leegyszerűsíti a mySAP alkalmazások bevezetését és üzemeltetését

A Fujitsu Siemens Computers, az SAP és a Network Appliance által közösen kifejlesztett, innovatív FlexFrame for mySAP Business Suite megoldáscsomagjának használata a tapasztalatok és a becslések szerint 30-60 százalékkal csökkentheti a beszerzési és üzemeltetési költségeket, miközben jelentősen leegyszerűsíti a mySAP alkalmazások bevezetését és üzemeltetését.

A Fujitsu Siemens Computers, az SAP és a Network Appliance által közösen kifejlesztett, innovatív "FlexFrame for mySAP Business Suite" megoldáscsomagjának használata a tapasztalatok és a becslések szerint 30-60 százalékkal csökkentheti a beszerzési és üzemeltetési költségeket, miközben jelentősen leegyszerűsíti a mySAP alkalmazások bevezetését és üzemeltetését.

A "FlexFrame for mySAP Business Suite" rugalmas hardver- és szoftvercsomag alkalmazásával a vállalat egyszerűen használható, alacsony költségszintű mySAP szervermegoldást hozhat létre. A tökéletes összhangban működő, szabványos modulokból álló csomag könnyedén méretezhető az 50 felhasználótól a több ezer felhasználót kiszolgáló SAP környezet igényeihez.

A mySAP-megoldás szolgáltatásai -- pl. az internet-tranzakciós szerver (ITS), az adatbázis, a központi, illetve az alkalmazási instancia -- teljesen virtualizáltak, így a szerverek között dinamikusan átcsoportosíthatók. A csomag szabványosított szervermodulokból, SuSE Linux és Solaris operációs rendszereket futtató, Intel-alapú PRIMERGY blade-szerverekből és Solaris/SPARC-alapú PRIMEPOWER kiszolgálókból áll. A Network Appliance fájlszerverei háttértár-rendszerként integrálódnak a megoldásba.

A FlexFrame a Fujitsu Siemens Computers önfenntartó számítástechnikai rendszerek kiépítését szolgáló koncepciójának összes fontos elemét alkalmazza. Az önkonfigurálás segítségével a rendszer a hálózaton keresztül bootol, és beépített intelligenciája révén a PRIMERGY portfolió valamennyi tagját önállóan képes támogatni. Az önoptimalizálás során a Network Appliance fájlszervereknél alkalmazott Write Anywhere File System segítségével az adattárolási rendszer automatikusan szétosztja az adatokat a meglévő merevlemezek között, így szükségtelenné teszi a hagyományos hangolást.

Az önjavító funkció a hibás instanciák újraindítására és a tartalékszerverek aktiválására egyaránt képes, sőt még saját korlátaival is tisztában van, és képes külső emberi segítséget kérni. Az önvédelmi rendszer virtualizálja az SAP szoftvert, vagyis teljesen szétválasztja a szoftvert, az operációs rendszert és a hardvert, így minden szolgáltatáson belül elindítható bármelyik instancia.

A PRIMERGY BX300 blade-szerver család szerveregységei egy vagy két processzort, központi memóriát, merevlemezeket és LAN-interfészeket tartalmaznak egyetlen blade-en. Így a vállalat akár 300 szervert is elhelyezhet egy 19 hüvelykes, 46U magas racken. A Solaris/SPARC-alapú PRIMEPOWER szerverek nagy teljesítményű UNIX rendszerplatformot biztosítanak, kimagasló teljesítményüknek köszönhetően jól használhatók biztosítótársaságoknál, bankoknál, kiskereskedelmi és távközlési vállalatoknál, valamint az üzleti adatok feldolgozásának támogatására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról