Szerző: Barna József

2003. szeptember 15. 09:26

Akvizíciójával a Microsoft .NET felé nyit az econet

Az econet.hu Informatikai Rt. megvásárolta a Microsoft .NET technológiáján alapuló IVY portálkészítő és adminisztráló rendszert. A hazai fejlesztésű eszköz integrálásával az econet.hu platformfüggetlen módon lesz képes internetes és intranetes megoldásokat kínálni ügyfelei számára, közölte ma a vállalat.

Az econet.hu Informatikai Rt. megvásárolta a Microsoft .NET technológiáján alapuló "IVY" portálkészítő és adminisztráló rendszert. A hazai fejlesztésű eszköz integrálásával az econet.hu platformfüggetlen módon lesz képes internetes és intranetes megoldásokat kínálni ügyfelei számára, közölte ma a vállalat.

Az "IVY" keretrendszert fejlesztő M-HOLOGRAPHIX Kft. 100 százalékát a nyár végi zártkörű tőkeemelés során befolyt összegből vásárolta meg a tőzsdei társaság. Az "IVY" keretrendszer konszolidációja az econet.hu termékportfoliójába még idén megvalósul.

Az eddig alapvetően Linux és Unix platformon folyó fejlesztésekkel foglalkozó econet.hu ezzel az akvizícióval egy, a Microsoft által kínált legújabb technológiára, a .NET alapokra építkező rendszert vásárolt, a rendszer eddigi fejlesztői pedig a jövőben az econet.hu fejlesztési csapatát erősítik. A vállalat az "IVY" megvásárlásával a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt fektet majd a Microsoft alapú fejlesztési és üzemeltetési projektekre.

Az M-HOLOGRAPHIX "IVY" alkalmazásával 2002-ben -- a Microsoft Magyarország Kft. felkérésének eleget téve -- előadónként és kiállítóként részt vett a Microsoft alapú alkalmazásfejlesztés piacán újnak számító MS Visual Studio .NET bejelentési konferencián, ahol a szoftvert mint az első hazai .NET alkalmazást mutatta be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

11

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.