Szerző: Barna József

2003. szeptember 8. 11:53

Újabb mp3-lejátszó apróságok a Creative-tól

A Creative a múlt héten jelentette be Nomad MuVo hordozható mp3-lejátszóinak új generációját. A három MuVo 2 mindegyike mindössze 66 x 66 x 20 milliméter méretű; az egyik modell merevlemezen, a kettő másik pedig flash memórián tárolja az adatokat.

A Creative a múlt héten jelentette be Nomad MuVo hordozható mp3-lejátszóinak új generációját. A három MuVo2 mindegyike mindössze 66 x 66 x 20 milliméter méretű; az egyik modell merevlemezen, a kettő másik pedig flash memórián tárolja az adatokat.

A Creative MuVo2 1.5GB, amint arról a neve is árulkodik, 1,5 Gbyte adat hordozására képes, ami a vállalat közleménye szerint 850 darab 64 kbps kódolású WMA vagy 425 darab 128 kbps kódolású mp3 formátumú szám tárolására elegendő. Az adatokat a készülék a Cornice által gyártott miniatűr merevlemezre rögzíti. A négysávos ekvalizerrel ellátott apróság 10 órán át üzemeltethető egyetlen feltöltéssel.

A Creative egyben két, flash memóriával ellátott MuVo2 modellt is piacra dobott, ezek egyike 512 Mbyte, míg másika 1 Gbyte tárolókapacitással kerül forgalomba. Ezeket az X-Trainer fantázianévre hallgató készülékeket az aktív életmód kedvelőinek szánja a vállalat: mivel nem tartalmaznak mozgó alkatrészt, kevésbé sérülékenyek, jól bírják a strapát. E változatok 16 órányi folyamatos üzemre képesek egyetlen elemfeltöltéssel.

Mindhárom modell USB 2.0 porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, és mindhárom modell jel-zaj viszonya 98 dB. A merevlemezzel ellátott MuVo2 230, az 512 Mbyte flash memóriával ellátott X-Trainer 270, míg az 1 Gbyte-os modell 500 dollár körüli áron lesz megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról