:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. szeptember 4. 17:00

Tíz százalékos díjcsomagár-csökkentés, új tarifacsomag a Pannon GSM-nél

A Pannon GSM 2003. szeptember 5-ével teljesen átalakítja számlás tarifacsomag-rendszerét. Az eddigi előfizetéseket felváltó, azoknál egyértelműen kedvezőbb beszélgetési költségeket nyújtó csomagokat egységes percdíj- és kedvezmény-struktúra jellemzi: a Horizont Bónusz, Plusz és Extra havidíjának fele egyaránt lebeszélhető, és mindhárom csökkentett percdíjakat alkalmaz.

[HWSW] A Pannon GSM 2003. szeptember 5-ével teljesen átalakítja számlás tarifacsomag-rendszerét. Az eddigi előfizetéseket felváltó, azoknál egyértelműen kedvezőbb beszélgetési költségeket nyújtó csomagokat egységes percdíj- és kedvezmény-struktúra jellemzi: a Horizont Bónusz, Plusz és Extra havidíjának fele egyaránt lebeszélhető, és mindhárom csökkentett percdíjakat alkalmaz.

Ötven százalékban lebeszélhető havidíj, 30 másodperces számlázás, négyféle percdíj, és akár 24 forintos hálózaton belüli beszélgetés -- ezek a Pannon GSM új számlás tarifacsomagjainak közös jellemzői. A Horizont Bónusz, Plusz és Extra konstrukciók mind ugyanazt a díjazási szerkezetet követik, így az előfizetők könnyebben kiválaszthatják közülük a számukra legkedvezőbb díjcsomagot.

Habár a korábban alkalmazott tarifacsomagok is tartalmaztak jelentős és személyre szabott beépített kedvezményeket, ezek -– éppen változatosságuk miatt –- sokak számára nehezen követhetőek voltak. A Pannon GSM hűséges számlás ügyfeleinek igényét figyelembe véve alakította ki az új díjcsomagokat, amelyek immár a lehető legegyszerűbb kedvezményrendszert alkalmazzák: a magasabb havidíjhoz alacsonyabb percdíjak társulnak.

Mind az előfizetési díjak, mind a percdíjak jelentősen csökkentek: a telefonjukat munkaeszközként, folyamatosan használók számára kidolgozott Horizont Extra havidíja 2990 Ft, a mobiljukon főleg magánbeszélgetést folytatók csomagjára, a Horizont Pluszra havi 2390 Ft-ért, míg az elsősorban a mindenkori elérhetőséget megcélzó Horizont Bónuszra csupán 1790 Ft-ért fizethetnek elő az ügyfelek. Ezek a havidíjak mintegy egyharmaddal olcsóbbak az eddigieknél, ráadásul 50 százalékuk mindegyik esetben le is beszélhető.

Elődeikkel ellentétben a Horizont csomagok nem tesznek különbséget belföldi vezetékes és más mobil hálózat, illetve éjszakai és kedvezményes időszak között. Az előfizetőknek mindössze a hálózaton belüli és kívüli, valamint a csúcsidős és azon kívüli percdíjakat kell megjegyezniük -- az eddig kilenc lehetőség helyett tehát csak néggyel kell számolniuk. A Pannon GSM hálózatán belüli hívások minden esetben jelentősen alacsonyabbak, mint az eddigi legkedvezőbb lehetőségek: itt percenként 59, 49, illetve 39 forint a percdíj, míg a csúcsidőn kívüli időszakban mindhárom előfizetéssel egységesen, perceként csupán 24 forintért hívható a Pannon GSM hálózata. Az SMS küldés díja ugyancsak megegyezik a három tarifacsomagban: másik Pannon GSM telefonszámra éjjel-nappal 25 Ft, más belföldi mobiltelefonra 32,50 Ft, külföldre pedig 43,75 forint.

A Horizont Bónusz előfizetők más belföldi hálózatba a hétköznap reggel 7-től délután 17 óráig tartó csúcsidőben percenként 89 forintért, azon kívül mindössze 49 forintért tárcsázhatnak. A Horizont Plusz csomagot választóknak ez 69, illetve 39 forintjukba kerül (este 6 óráig tartó csúcsidő mellett), míg a legkedvezőbb percdíjakat nyújtó Horizont Extra előfizetéssel hétköznaponként 7-19 óráig is csupán 49, máskor pedig mindössze 29 forintba kerül a hálózaton kívüli hívás.

A harmadik jelentős változás, hogy a Pannon GSM az eddigi másodperc alapú számlázásról áttér a hazai távközlési piacon elterjedtebb fél perces egységekre. Az előbbi ugyan megkönnyítette a költségek nyomon követését, ám majdhogynem lehetetlenné tette a díjcsomagok összehasonlítását más szolgáltatók tarifáival. A 30 másodperces számlázással azonban látható, hogy a Pannon GSM csökkentette a beszélgetések költségét: az Extra díjcsomagéhoz hasonlóan kedvező percdíjakat más hálózatok például rendszerint jóval magasabb havidíj ellenében kínálnak.

A Pannon GSM azokat az előfizetőit sem hagyja cserben, akik nem kívánnak az új tarifacsomagokra átváltani. Ők megtarthatják a korábbi díjcsomagjukat és náluk továbbra is érvényben marad a másodperc alapú számlázás.

A Horizont csomagok bevezetésével a Pannon GSM folytatja általános díjcsökkentési gyakorlatát. Januártól kedvező áron SMS-ezhetnek a számlás előfizetők, a havidíj egy részének lebeszélhetőségét már idén áprilisban bevezette (ez a kedvezmény az új tarifacsomagokkal ugyancsak egyszerűbben kalkulálhatóvá: egységesen ötven százalékossá válik), a Praktikum Perfekt pedig július óta az ország legalacsonyabb, egységes árain biztosítja minden hazai telefonhálózat elérését. Természetesen az új tarifacsomagokkal is megmaradnak a közkedvelt, további jelentős megtakarításokat lehetővé tevő szolgáltatások -- a Pannon Top3, a PannonTeam vagy a Pannon Plusz -- és a készülékes csomagok kínálata sem változik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.