Szerző: Barna József

2003. szeptember 2. 15:11

További Intel-milliókhoz jut az Elpida Memory

Az Elpida Memory ma arról számolt be, hogy az Intel további 23 millió dollárt invesztál a vállalatba, közölte a Reuters . Az NEC és a Hitachi vegyesvállalataként működő japán memóriagyártó vállalat versenyképességének javítását célzó Intel-befektetések összege így már 123 millió dollárra rúg.

Az Elpida Memory ma arról számolt be, hogy az Intel további 23 millió dollárt invesztál a vállalatba, közölte a Reuters. Az NEC és a Hitachi vegyesvállalataként működő japán memóriagyártó vállalat versenyképességének javítását célzó Intel-befektetések összege így már 123 millió dollárra rúg.

Az Elpida az újabb összeget a második generációs DDR memóriachipek (DDR2) kifejlesztésének felgyorsítására fordítja. Az Intel jövő év második negyedévében megjelenő, Pentium 4 processzorokat támogató Grantsdale, illetőleg Xeon processzorokat támogató Twin Castle és Lindenhurst lapkakészletei már DDR2 memóriamodulokat igényelnek; a vállalat a befektetéssel a kompatibilis memóriamodulok elérhetőségét igyekszik biztosítani.

Az Intel még júniusban döntött arról, hogy 100 millió dollárt fektet a japán memóriagyártó vállalatba. A tőkeinjekció révén az Elpida jelentősen növelheti gyártási kapacitását: a tervek szerint a cég hirosimai üzemében, amely 300 milliméter átmérőjű szilíciumostyákat dolgoz fel, a jövő év elején már 16 000 wafer készül havonta, szemben a jelenlegi 3000-rel.

Az új megállapodás jól illeszkedik az Elpida azon stratégiájába, mely a csúcstechnológiát képviselő memóriachipek előállítására fókuszál. A japán vállalat úgy látja, hogy a dél-korai és tajvani gyártók által uralt piacokon kívül van csupán lehetősége növekedésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról