Szerző: Ady Krisztián

2003. augusztus 27. 17:29

Mini barebone alaplap merevlemeznél alig nagyobb számítógépek számára

[Digit-Life] A miniatűr számítógépekhez speciális alaplapot fejlesztő Kontron bemutatta legújabb fejlesztésű, JRex termékvonalba tartozó mini barebone alaplapját. Az Intel 855GM chipkészletre épített, Pentium M processzorokat fogadó alaplap méretei egészen megdöbbentőek, csupán 102 x 147 mm-es doboz szükséges a rendszer tárolásához.

[Digit-Life] A miniatűr számítógépekhez speciális alaplapot fejlesztő Kontron bemutatta legújabb fejlesztésű, JRex termékvonalba tartozó mini barebone alaplapját. Az Intel 855GM chipkészletre épített, Pentium M processzorokat fogadó alaplap méretei egészen megdöbbentőek, csupán 102 x 147 mm-es doboz szükséges a "rendszer" tárolásához.

Az alaplap alig nagyobb kiterjedésű egy 3,5"-os merevlemeznél, mégis 400 Mhz-es FSB-t és 1,1-1,6 GHz-es Pentium M processzorokat támogat. A mini rendszer akár 2 GB-nyi DDR266 ECC memóriát is fogadhat. A megjelenítésért az integrált Intel Extreme Graphics 2 vezérlő felel, mely akár 32 MB-os szeletet is szakíthat magának a rendszermemóriából.

A mini barebone alaplapon 10/100 MBit/s-os Fast Ethernet vezérlő is található és az első generációs EPIA alaplapokkal szemben ezen az alaplapon floppycsatlakozó, FDD-vezérlő is bővíti a lehetőségeket. A külső perifériákat a 2 db USB 2.0 port fogadhatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról