:

Szerző: Ady Krisztián

2003. augusztus 13. 13:53

Operációs rendszer betöltésére is alkalmas az M-System új USB flash meghajtója

[Digit-Life] A DiskOnKey USB adattároló egységeket fejlesztő M-Systems bemutatta továbbfejlesztett, flash memóriamodulokat tartalmazó meghajtóját, mely az új vezérlőchipnek köszönhetően eddig mellőzött alkalmazási területeket biztosíthat a szoftverfejlesztő vállalatok számára.

[Digit-Life] A DiskOnKey USB adattároló egységeket fejlesztő M-Systems bemutatta továbbfejlesztett, flash memóriamodulokat tartalmazó "meghajtóját", mely az új vezérlőchipnek köszönhetően eddig mellőzött alkalmazási területeket biztosíthat a szoftverfejlesztő vállalatok számára.

Az új DiskOnKey "kulcsok" a DOK T4 chip segítségével bootolható merevlemezként is használhatók, így akár komplett operációs rendszer és egyéb alkalmazások is telepíthetők a kulcstartóra helyezhető meghajtóra. A boot funkció grafikus felhasználói felületről menedzselhető. A DOK T4 chip emellett titkosítási, adatvédelmi funkciókat is ellát.

A DiskOnKey kulcsokat 16 MB - 1 GB közötti kapacitásban lehet megvásárolni, az USB 2.0 felülettel rendelkező változat akár 9 MByte/s írási és 7 Mbyte/s olvasási sebességet is kínálhat. Az USB flash drive-ok súlya csupán 15 gramm. A gyártó 2 év garanciát vállal termékeire.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.