Szerző: Barna József

2003. augusztus 12. 10:43

SiS741: integrált alapok Athlon XP processzorokhoz

A tajvani Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) ma jelentette be AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt legújabb integrált lapkakészletét. A SiS741 természetesen képes kezelni a 400 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorokat is.

[HWSW] A tajvani Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) ma jelentette be AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt legújabb integrált lapkakészletét. A SiS741 természetesen képes kezelni a 400 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorokat is.

A SiS741 támogatja a 8x AGP interfészt és képes a DDR400 memóriamodulok kezelésére. A lapkakészlet az NVIDIA nForce2-vel ellentétben és a VIA KT600-hoz hasonlóan egycsatornás memóriavezérlőt használ. A lapka a Real256E (SiS315) grafikus processzort tartalmazza, mely DirectX 7-kompatibilis 3D-gyorsításra és DVD-lejátszásra is alkalmas.

A SiS741 a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a south bridge chiphez, és támogatja az erre épülő HyperStreaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve. A lapka mellé a nemrégiben bemutatott SiS964 south bridge chipet ajánlja a gyártó, amely támogatja a Serial ATA meghajtókat, valamint RAID-vezérlővel és Dolby Digital-kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik.

A SiS741 mintapéldányai már elkészültek; a vállalat várakozásai szerint az arra épülő első termékek szeptemberben kerülhetnek piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról