Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Oracle ismét meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát

Bodnár Ádám, 2003. augusztus 11. 11:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Oracle pénteken bejelentette, hogy ismét meghosszabbítja a PeopleSoft részvényekre tett felvásárlási ajánlatának határidejét. A vállalat az új határidőt szeptember 19-ben jelölte meg, eddig az napig 19,50 dollárt fizet a PeopleSoft papírjaiért. Meghosszabbítjuk az ajánlatunkat és továbbra is elkötelezettek vagyunk a PeopleSoft felvásárlása mellett -- mondta az Oracle szóvivője, Jim Finn.

hirdetés
Az Oracle pénteken bejelentette, hogy ismét meghosszabbítja a PeopleSoft részvényekre tett felvásárlási ajánlatának határidejét. A vállalat az új határidőt szeptember 19-ben jelölte meg, eddig az napig 19,50 dollárt fizet a PeopleSoft papírjaiért. "Meghosszabbítjuk az ajánlatunkat és továbbra is elkötelezettek vagyunk a PeopleSoft felvásárlása mellett" -- mondta az Oracle szóvivője, Jim Finn.

Az Oracle immáron harmadik alkalommal tolta ki a felvásárlási ajánlat htáridejét. Szakértők számítottak a lépésre, egyrészt azért, mert a vállalat a PeopleSoft-papíroknak csak mintegy 10 százalékát szerezte meg, másrészt pedig azért, mert a szövetségi hatóságok még mindig vizsgálják a cégek összeolvadásának hatását az iparágban kialakult versenyhelyzetre.

"Az elutasítás egyre fokozódik" -- mondta Steve Swasey, a PeopleSoft szóvivője, utalva arra, hogy az Oracle egyelőre csak kevés PeopleSoft részvényt tudott megszerezni. "A PeopleSoft részvényesei úgy látják, hogy a vállalatnak sokkal jobb terve van."

Mivel a PeopleSoft júliusban felvásárolta a J.D. Edwardsot, ezért az Oracle-nek immáron mintegy 7,3 milliárd dollárt kell fizetnie abban az esetben, ha részvényenként 19,50 dollárért meg akarja szerezni a PeopleSoftot. Az Oracle eredetileg a J.D. Edwards nélkül szerette volna megkaparintani a PeopleSoftot.

A PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülése révén létrejövő vállalat éves forgalma 2,8 milliárd dollár, az alkalmazottak száma 13 ezer, az ügyfeleké 150 országban 11 ezer lesz. Szerkezetileg a J.D. Edwards a PeopleSoft száz százalékos leányvállalataként fog működni, de a szervezeteket integrálni fogják. A cégvezetők szerint az értékesítési részlegek integrálására is számítani lehet.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.