Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 11. 11:15

Az Oracle ismét meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát

Az Oracle pénteken bejelentette, hogy ismét meghosszabbítja a PeopleSoft részvényekre tett felvásárlási ajánlatának határidejét. A vállalat az új határidőt szeptember 19-ben jelölte meg, eddig az napig 19,50 dollárt fizet a PeopleSoft papírjaiért. Meghosszabbítjuk az ajánlatunkat és továbbra is elkötelezettek vagyunk a PeopleSoft felvásárlása mellett -- mondta az Oracle szóvivője, Jim Finn.

Az Oracle pénteken bejelentette, hogy ismét meghosszabbítja a PeopleSoft részvényekre tett felvásárlási ajánlatának határidejét. A vállalat az új határidőt szeptember 19-ben jelölte meg, eddig az napig 19,50 dollárt fizet a PeopleSoft papírjaiért. "Meghosszabbítjuk az ajánlatunkat és továbbra is elkötelezettek vagyunk a PeopleSoft felvásárlása mellett" -- mondta az Oracle szóvivője, Jim Finn.

Az Oracle immáron harmadik alkalommal tolta ki a felvásárlási ajánlat htáridejét. Szakértők számítottak a lépésre, egyrészt azért, mert a vállalat a PeopleSoft-papíroknak csak mintegy 10 százalékát szerezte meg, másrészt pedig azért, mert a szövetségi hatóságok még mindig vizsgálják a cégek összeolvadásának hatását az iparágban kialakult versenyhelyzetre.

"Az elutasítás egyre fokozódik" -- mondta Steve Swasey, a PeopleSoft szóvivője, utalva arra, hogy az Oracle egyelőre csak kevés PeopleSoft részvényt tudott megszerezni. "A PeopleSoft részvényesei úgy látják, hogy a vállalatnak sokkal jobb terve van."

Mivel a PeopleSoft júliusban felvásárolta a J.D. Edwardsot, ezért az Oracle-nek immáron mintegy 7,3 milliárd dollárt kell fizetnie abban az esetben, ha részvényenként 19,50 dollárért meg akarja szerezni a PeopleSoftot. Az Oracle eredetileg a J.D. Edwards nélkül szerette volna megkaparintani a PeopleSoftot.

A PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülése révén létrejövő vállalat éves forgalma 2,8 milliárd dollár, az alkalmazottak száma 13 ezer, az ügyfeleké 150 országban 11 ezer lesz. Szerkezetileg a J.D. Edwards a PeopleSoft száz százalékos leányvállalataként fog működni, de a szervezeteket integrálni fogják. A cégvezetők szerint az értékesítési részlegek integrálására is számítani lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról