:

Szerző: roberto

2003. augusztus 8. 13:09

LinuxWorld: a RealNetworks nyílt forráskódú unixos médialejátszót jelentett be

[RealNetworks] A San Franciscó-i Linux konferencián és kiállításon

[RealNetworks] A San Franciscó-i Linux konferencián és kiállításon a RealNetworks bejelentette Helix platformjának legújabb elemét, a Helix Playert. A RealNetworks célja a Helix DNA platformmal az, hogy annak technológiáit kváziszabvánnyá változtassa, mielőtt a Microsoft Windows Media túlságosan nagy teret nyerne a piacon. Az elmúlt tizenkét hónapban a platform forráskódjának fokozatos megnyitásával párhuzamosan több mint húszezer önkéntes fejlesztő regisztrálta magát a fejlesztések központjául szolgáló www.helixcommunity.org oldalon. A Helix plaform elemeinek forráskódja kereskedelmi és nyílt forráskódú licenccel is elérhető, és a RealNetworks legújabb termékei, köztük a RealONE lejátszó és a Helix Universal Server már ezekre épülnek.

A Helix Player projekt egy átfogó, nyílt forráskódú médialejátszót fog kifejleszteni, amely Linux, Unix és Solaris operációs rendszereken is működni fog. A lejátszó természetesen a korábban bejelentett Helix elemeket egészíti ki, és a nyílt forráskódú, keresztplatformos Helix DNA Client lejátszómotor szolgáltatásait használja ki. A Helix Player Linuxra és Solarisra készülő első verziói a freedesktop.org által megalkotott alapelveket követve készülnek, és a GTK 2 rendszerkönyvtárat használják. A lejátszó moduláris felépítése a kód könnyű hordozhatóságát hivatott biztosítani, így az bármilyen operációs rendszerre vagy beágyazott eszközre portolható.

"Csaknem egy évtizedes tapasztalattal a keresztplatformos asztali, kézi és hordozható eszközökbe szánt médialejátszók területén, a RealNetworks olyan pozícióban van, hogy egy nyílt forráskódú médialejátszó mögé állhat" -- kommentálta a bejelentést Nagesh Pabbisetty, a RealNetworks Helix termékekkel és megoldásokkal foglalkozó részlegének alelnöke.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.