Szerző: roberto

2003. augusztus 7. 08:12

Növekvő érdeklődés az Opera iránt: a Microsoft böngészőtechnológiának léteznek alternatívái

[Opera Software] A norvég Opera Software adatai szerint a cég

[Opera Software] A norvég Opera Software adatai szerint a cég nevét viselő webböngésző iránti érdeklődés folyamatosan növekszik. Az idén eddig több mint tízmilló letöltést számoltak össze a www.opera.com üzemeltetői, ami a cég történetében új rekordnak számít, bár ebben a számban még nincs benne az a sokmillió másolat, ami az egyéb letöltőhelyekről való letöltésekkor keletkezik.

"Nagyszerű látni, hogy a világon egyre több felhasználó esik kísértésbe, és próbálja ki az Opera által nyújtott internetes élményt; különösen kecsegtető, hogy sok amerikai felhasználó is felfedezi, hogy a Microsoft korosodó böngészőtechnológiájának léteznek alternatívái" -- mondta Jon S. von Tetzchner, az Opera Software elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy "a tízmillió nagyszerű adat eddig a 2003-as évre, de ennél sokkal többet várunk az év végére. A második félév nagyon izgalmasnak ígérkezik az Opera Software számára".

A cég a közleményében kiemeli, hogy a sajtóban olvasható közlemények szerint a Microsoft nem fejleszti tovább az önálló Internet Explorert, hanem teljesen intergrálja azt a Longhorn kódnéven ismert következő operációs rendszerébe, míg a Netscape-ről gyanítható, hogy magára hagyták, ezért az Opera erős, növekvő igényt lát a különféle operációs rendszerekre elkészített desktop böngészője iránt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról