Szerző: Barna József

2003. augusztus 6. 08:53

Növelte nyereségét a Cisco

John Chambers
John Chambers
[WSJ] A Cisco Systems tegnap hozta nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. Noha a hálózati berendezéseket gyártó vállalat 27 százalékkal növelte nettó nyereségét, ezúttal -- évek hagyományát megtörve -- nem volt képes felülmúlni az elemzők prognózisát. A hír hatására a cég részvényárfolyama visszaesett.

A július 26-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévben a Cisco 4,7 milliárd dolláros árbevételt ért el, míg a tavalyi év bázisidőszakában forgalma 4,83 milliárd dollárra rúgott. A megelőző negyedévhez képest a vállalat árbevétele 2 százalékkal emelkedett. A nettó nyereség 982 millió dollárt, részvényenként 14 centet tett ki, ami 27 százalékos növekedés a tavalyi év megfelelő időszakának 772 millió dolláros, részvényenként 10 centes nyereségéhez képest. Az egyszeri költségeket nem számolva a vállalat profitja részvényenként 15 cent volt, akárcsak a Thomson First Call által megkérdezett elemzők prognózisa.

A negyedév során az új megrendelések közel 10 százalékkal emelkedtek. A vállalat azt is közölte, hogy a legnagyobb teljesítményű routerek forgalma 25 százalékkal 200 millió dollárra nőtt az előző negyedévhez képest. John Chambers elnök-vezérigazgató elmondta, hogy hosszú idő óta először tapasztalhatóak a gazdasági fellendülés jelei.

A jelenlegi, első pénzügyi negyedévre a Cisco 2-4 százalékos forgalomnövekedést vár a most véget ért negyedévhez képest, ami azt jelenti, hogy az előrejelzés szerint a vállalat árbevétele 4,8-4,9 milliárd dollár körül alakul majd.

A Cisco tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 2,08 százalékkal 18,86 dollárra csökkent, majd a tőzsdezárás után tovább zuhant, 17,68 dollárra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról