:

Szerző: roberto

2003. augusztus 3. 16:52

LinuxWorld: a jövő héten San Francisco lesz a linuxos üzleti világ központja

Kedden délután kezdődik a Linux-ipar szokásos, félévenkénti

Kedden délután kezdődik a Linux-ipar szokásos, félévenkénti konferenciája és kiállítása, a LinuxWorld. A San Franciscó-i Moscone Centerben rendezendő esemény a linuxos világ legnagyobb rendezvénye, amelyen több mint 150 cég vesz részt, és ahol várhatóan több fontos bejelentést is hallhatunk a Linux-ipar nagyjaitól. A kiállítók közt olyan cégek szerepelnek, mint Computer Associates, a Dell, a HP, az IBM, az Intel, a Novell, az Oracle és a Sun Microsystems.

A programbeszédek közül az elsőt Peter Blackmore tartja a Hewlett-Packard vállalati rendszerek csoportjától Linux: a következő állomás címmel, még aznap tart előadást Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems szoftverrészlegének alelnöke a Linux és a Java kapcsolatáról, míg a Red Hat Inc. elnök-vezérigazgatója, Matthew J. Szulik Változásokra nyitottan címmel a nyílt forráskódú modellről fog beszélni, illetve annak gazdasági és szociális hatásairól.

További érdekesség, hogy a Microsoft ismét szerepel a kiállítók közt, az egy évvel ezelőtti felbukkanásuk nagy meglepetést keltett, akkor a Windows CE Shared Source Licensing Programmal és a Microsoft Services for Unix Version 3.0-val érkeztek a redmondiak, ám az előzetes félelmek ellenére a cég jelenléte nem okozott botrányt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.