Szerző: Barna József

2003. július 28. 18:32

Veszteség és elbocsátások a BMC Software-nél

Robert E. Beauchamp
Robert Beauchamp
A BMC Software ma hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A hálózatfelügyeleti szoftvereket forgalmazó vállalat veszteségről számolt be és közölte, a költségek csökkentése érdekében megválik alkalmazottainak 13 százalékától.

A június 30-án véget ért első pénzügyi negyedévben a BMC Software 309,9 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 305,2 millió dolláros forgalmával. A vállalat általános számviteli elvek szerint számított vesztesége 6,1 millió dollárt, részvényeként 3 centet tett ki, míg egy évvel korábban 5,2 millió dolláros, részvényenként 2 centes nyereséget ért el a cég. Az egyszeri költségeket nem számolva a cég 6,1 millió dolláros, részvényenként 3 centes nyereséget ért el. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 2 centes profitot jeleztek előre.

A BMC Software egyben közölte, hogy a múlt hónapban bejelentett átszervezések részeként megválik 900 dolgozójától, összes alkalmazottjának 13 százalékától és bezárja vagy összevonja egyes létesítményeit. E lépések a várakozások szerint negyedévenként 25-30 millió dolláros költséget jelentenek majd. Amint azt Bob Beauchamp, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, a BMC biztos abban, hogy az átszervezések révén a pénzügyi év második felében javulni fognak a cég eredményei.

A vállalat arra számít, hogy a jelenlegi, második pénzügyi negyedévben az árbevétel növekedni fog az első negyedévhez képest, míg az egyszeri költségek leszámításával képzett nyereség részvényenként 4-6 cent között lesz. Az elemzők korábban részvényenként 7 centes profitot vártak.

A BMC Software ma a tőzsde nyitása előtt hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama hírünk írásának idején 1,24 százalékkal 13,87 dollárra emelkedett a pénteki záróértékhez képest. Az elmúlt egy évben a BMC-papírok értéke 10,85 és 19,84 dollár között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról