Szerző: Ady Krisztián

2003. július 23. 14:16

1,5 GB-os, miniatűr cserélhető adattárolót fejleszt az Iomega

[News.com] Rendkívül kis méretű, cserélhető, 1,5 GB-nyi adat tárolására alkalmas eszközt fejlesztett ki az Iomega az egyre terjedő digitális kütyük, fényképezőgépek, audio- és videolejátszók, kéziszámítógépek számára. Az adattároló eszközt működtető Digital Capture Technology (DCT) technológa a Fuji és az Iomega közös fejlesztése.

[News.com] Rendkívül kis méretű, cserélhető, 1,5 GB-nyi adat tárolására alkalmas eszközt fejlesztett ki az Iomega az egyre terjedő digitális "kütyük", fényképezőgépek, audio- és videolejátszók, kéziszámítógépek számára. Az adattároló eszközt működtető Digital Capture Technology (DCT) technológa a Fuji és az Iomega közös fejlesztése.

A meghajtó fő komponense egy eltávolítható, körülbelül 1,5" átmérőjű, az adattároló lemezt tartalmazó kazetta. A kazettát a meghajtót tartalmazó eszközökbe kell bedugni, de remélhetőleg PC-kben is használható lesz az USB felületen keresztül csatlakoztatható olvasók segítségével.

Az Iomega szóvivője közölte, hogy a vállalat a közeljövőben több új terméket is bemutat majd. A DCT adattároló egység mintadarabjait számtalan eszközgyártónak elküldte a vállalat, többek között digitális kamkordereket, hordozható videólejátszókat, mobiltelefonokat, notebookokat, kéziszámítógépeket fejlesztő és gyártó vállalatok kaptak a mintákból.

Az Iomega reményei szerint a DCT meghajtó és lemez általános adattároló eszköz lehet a hordozható kiegészítők, termékek piacán, noha a vállalat új termékének számtalan más fejlesztéssel kell versenyeznie: a Hitachi Microdrive-jával, valamint a mozgó alkatrészt nem tartalmazó Compact Flash és Secure Digital memóriakártyákkal, melyekből már 2 GB-os modell is kapható.

A DCT kereskedelmi megjelenése jövőre várható, az Iomega szerint 2004 második negyedévében jelenhetnek meg az első DCT meghajtót tartalmazó hordozható eszközök.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról