Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 18. 17:03

A PeopleSoft megvette a J.D. Edwardsot

A szövetségi hatóságok jóváhagyása után pár nappal lezárult a PeopleSoft-J.D. Edwards egyesülés. A részvényárfolyamok ingadozása miatt az ügylet értéke végüli 1,8 milliárd dollár lett.

A szövetségi hatóságok jóváhagyása után pár nappal lezárult a PeopleSoft-J.D. Edwards egyesülés. A részvényárfolyamok ingadozása miatt az ügylet értéke végüli 1,8 milliárd dollár lett.

A PeopleSoft összesen 52 millió saját részvényt bocsátott ki a J.D. Edwards felvásárlása kapcsán, emellett 850 millió dollár készpénzt költött el. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Oracle-nek immáron 7,3 milliárd dollárnál is többet kellene kifizetie abban az esetben, ha részvényenként 19,50 dollárért meg akarja vásárolni a PeopleSoftot.

"A mai nap rendkívül jelentős mérföldkő a PeopleSoft történetében" -- mondta Craig Conway, a vállalat elnök-vezérigazgatója. "A PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülése révén a vállalati alkalmazások második legnagyobb szállítója jön létre. Az egyesülés nem csak az ügyfélkört, a termékkínálatot és a piacokat növeli, hanem a lehetőségeinket is."

Amint az ismert, a PeopleSoft és a J.D. Edwards június 5-én jelentették be egyesülési szándékukat. Szerkezetileg a J.D. Edwards a PeopleSoft száz százalékos leányvállalataként fog működni, de a szervezeteket integrálni fogják. A cégvezetők szerint az értékesítési részlegek integrálására is számítani lehet.

Az egyesülés révén létrejövő vállalat éves forgalma 2,8 milliárd dollár, az alkalmazottak száma 13 ezer, az ügyfeleké 150 országban 11 ezer lesz. A PeopleSoft eddig főként a humán erőforrásokkal kapcsolatos szoftverekre összpontosított, főként a nagyvállalati szférában, míg a J.D. Edwards a termelésintegrációs alkalmazásokra specializálódott.

A két vállalat egyesülését némileg megzavarta az Oracle 5,1 milliárd dolláros ajánlata, amelyet a PeopleSoftra tett. Az Oracle később 6,3 milliárd dollárra emelte ajánlatát és vezetői többször is hangsúlyozták, hogy a cég elkötelezett a PeopleSoft felvásárlása mellett. Az ügylet lehetséges következményeit egyelőre vizsgálják az amerikai szövetségi hatóságok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról