Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 15. 15:01

Vezetőváltás a UMC élén

Jackson Hu
Jackson Hu
A világ második legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, a United Microelectronics Corp. (UMC) ma bejelentette, hogy a 25 éve a félvezetőiparban tevékenykedő Jackson Hut nevezte ki elnök-vezérigazgatóvá. A korábbi elnök-vezérigazgató, John Hsuan az igazgatótanács elnökhelyetteseként dolgozik tovább.

Jackson Hu 25 éves félvezetőipari pályafutása alatt többek között megalapította a videokáryákat gyártó Verticomot, amelyet később a Western Digital vett meg. Hu nevéhez fűződik az IC Ensemble alapítása is, ez a vállalat 2000-ben a VIA Technologies tulajdonába került. A UMC új elnök-vezérigazgatója az S3 aranykorában a cég ügyvezető igazgatója volt. A vezető idén tavasszal került a UMC-hez üzletfejlesztési igazgatóként.

Hu elmondta, hogy a UMC továbbra is megmarad a szerződéses félvezetőgyártásnál és nem változtat az üzleti modelljén. Ahelyett, hogy leépítené gyártókapacitását, felgyorsítja annak bővítését. Hu közölte, hogy a Fab12A gyártókapacitását hamarosan havi 20 ezer waferre bővítik. a Szinagpúron található UMCi üzem pedig már 2004 vége előtt havi 10 ezer szilíciumostya feldolgozására lesz képes. A kapacitásbővítés 1,5 milliárd dolláros beruházást igényel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról